Stiri: Companii

Peste 150 de antreprenori au participat la IMM ReStart Piteşti

01.06.2015

Pe data de 28 mai, peste 150 de antreprenori din Pitești și localitățile învecinate au participat la „IMM ReStart – Descoperă-ți potențialul”. Evenimentul, organizat de Doingbusiness.ro, a inclus sesiuni de prezentare în plen, un workshop interactiv și întalniri private. În plus, conferinţa a oferit reprezentanților IMM ocazia de a dezbate subiecte de cea mai mare actualitate și interes cu specialiști din importante companii din țară.

Organizatorii au realizat, în cadrul dezbaterilor, un sondaj de opinie în rândul participanților, pentru a afla opinia mediului antreprenorial local asupra perspectivelor de business din acest an.

Este de remarcat faptul că perspectiva întreprinzătorilor locali este una pozitivă. Astfel, 73% dintre managerii prezenți sunt încrezători în evoluția pozitivă a economiei, 88% dintre participanții la eveniment estimează că cifra de afaceri a companiei va crește, iar 82% cred că vor avea un profit în creștere anul acesta față de anul precedent. Totodată, 55% dintre manageri și antreprenori pregătesc noi angajări în companiile pe care le reprezintă şi doar 25% dintre cei prezenți sunt mai puțin încrezători în creșterea industriei proprii.

Chestionarul mai arată că 81% dintre respondenți consideră că asigurarea stabilității mediului de reglementare și fiscalizare poate îmbunătăți dezvoltarea pe termen lung a antreprenoriatului în România.

Evenimentul a oferit participanților răspuns la întrebări din sfera fiscalității, a finanțării afacerii, a domeniului legislativ sau al tehnologiei, precum și ocazia de a descoperi noi oportunități de dezvoltare personală și a afacerii.

“Pentru noi, este extrem de important ca, împreună cu partenerii noștri, să putem aduce expertiză și informații utile antreprenorilor din întreaga țară. La Pitești, ca și în celelalte orașe în care s-a oprit până acum Caravana IMM ReStart am încercat să atingem acele subiecte și tematici care îi preocupă pe întreprinzători, și care reprezintă reale provocări, dar și oportunități, pentru ei. Vedem din studii* că sunt încă multe bariere de care aceștia se lovesc – doar în proporție de 42%, antreprenorii considerând că, în 2014, cultura antreprenorială s-a îmbunătățit, în timp ce 37% că ajutorul oferit de organizațiile specializate în dezvoltarea antreprenoriatului a cunoscut o evoluție pozitivă, iar 30% că accesul la finanțare s-a îmbunătățit. Doar 20% dintre respondenți consideră că reglementarea și fiscalizarea au cunoscut o evoluție pozitivă în 2014”, a declarat Dumitru Ion, General Manager Doingbusiness.ro.

Partenerii evenimentului de la Pitești au fost Telekom Romania (Partener Principal), Allianz-Țiriac Asigurări, EY România, Alpha Bank, BCR Pensii, Microsoft România, Risksoft, BSA | The Software Alliance, Coface România, REI Finance Advisors, Kompass România.

Seria de conferinţe IMM ReStar va continua în 2015 cu evenimente organizate la Iași (9 iunie 2015), Târgu Mureș (17 septembrie 2015), Galați/Brăila (15 octombrie 2015) și Oradea (19 noiembrie 2015).