Stiri: Economie

Peste 160 de antreprenori au participat la IMM ReStart Iaşi

11.06.2015

Marţi, 9 iunie, peste 160 de antreprenori din Iași și localitățile învecinate au participat la evenimentul „IMM ReStart – Descoperă-ți potențialul”, organizat de Doingbusiness.ro. Cu această ocazie, aceştia au dezbătut subiecte de actualitate și interes cu specialiști din cele mai importante companii din România.

La eveniment, au fost prezenți manageri și antreprenori din companii locale cu cifre de afaceri peste 200.000 euro.

Specialiști din cadrul unor companii de renume au abordat o plajă largă de subiecte, oferind audienței o perspectivă asupra oportunităților de dezvoltare personală și a afacerii, dar și a provocărilor cu care se pot confrunta.

Noile reglementări fiscale și legislative din acest an (prezentate de EY România), riscurile care afectează afacerea (Allianz-Țiriac Asigurări), alegerea partenerilor de afaceri potriviți (Coface România), formalitățile de accesare a fondurilor europene (REI Finance Advisors), dar și optimizarea costurilor prin soluții fixe și mobile (Telekom România) sau importanța direct marketing-ului în mixul de comunicare B2B (Kompass România) sunt subiecte care au fost dezbătute în cadrul evenimentului “IMM ReStart” Iași.

„Am fost plăcut surprinși să constatăm că și antreprenorii din Iași sunt optimiști cu privire la evoluția afacerilor lor în 2015. Comparativ cu antreprenorii prezenți la IMM Restart Pitești constatăm însă un optimism mai moderat.<<Barometrul mediului de afaceri>> pe care l-am realizat în cadrul evenimentului ne indică faptul că 56% dintre respondenții la sondaj sunt cel puțin încrezători cu privire la evoluția pozitivă a economiei în 2015 iar 61% cred că cifra de afaceri a firmei va crește anul acesta cu 10-30% față de 2014. Ne-am dorit, de asemenea, să vedem care sunt măsurile care ar avea cel mai mare impact în următorii trei ani pentru a îmbunătăți dezvoltarea pe termen lung a antreprenoriatului în România – iar răspunsurile nu au surprins prea mult. Antreprenorii își doresc stabilitatea mediului de reglementare și fiscalizare, cu 82% dintre respondenți, simplificarea taxării și reglementărilor (68%) și acces mai facil la finanțare (45%)”, a declarat Dumitru Ion, General Manager Doingbusiness.ro.

IMM ReStart Iaşi a fost moderat de analistul Radu Soviani, iar conferinţa fost organizată în parteneriat cu Telekom Romania (Partener Principal), Allianz-Țiriac Asigurări, EY România, Alpha Bank, Microsoft România, Coface România, REI Finance Advisors, Regina Maria, Leonidas, Kompass România.

Proiectul IMM ReStart va continua în toamnă, cu evenimente organizate la Târgu Mureș (17 septembrie 2015), Galați/Brăila (15 octombrie 2015) și Oradea (19 noiembrie 2015).