Stiri: Social

GLS Romania

Peste 1,7 milioane de lei pentru familiile afectate de calamităţi

11.11.2015

Peste 840 de familii și persoane singure, afectate de calamități naturale, incendii ori probleme grave de sănătate ce pot conduce la riscul de excluziune socială vor primi ajutoare de urgenţă de la Guvern, în sumă totală de 1.761.000 de lei.

Executivul a adotat o Ordonanţă de Urgenţă prin care se acordă suma de 1.422.100 lei unui număr de 11 familii aflate în situații dificile cauzate de calamități naturale, inundații și alunecări de teren, unui număr de 21 de familii afectate de incendii, precum şi unui număr de 346 de familii și persoane singure care se confruntă cu situații deosebite cauzate de starea gravă de sănătate, sărăcie extremă, ori alte cauze care pot conduce la excluziunea socială.

În plus, actul normativ mai prevede ca ajutoare de urgență în sumă de 104.100 de lei să fie direcționate către 136 de familii și persoane singure din județul Sălaj, iar un ajutor în valoare de 234.800 de lei să fie acordat unui număr de 330 de familii și persoane singure din județul Neamț. Aceste persoane au fost afectate de calamități naturale, respectiv precipitațiile abundente însoțite de grindină produse în lunile mai-iulie 2015.

Beneficiarii acestor ajutoare au fost identificați în urma anchetelor sociale realizate de Agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, respectiv a municipiului București. Aceste ajutoare sunt alocate din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.