Stiri: Social

Peste 170 de muzee şi instituţii culturale participă la Noaptea Muzeelor 2016

20.05.2016

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 12-a ediţie.

Noaptea Muzeelor va avea loc anul acesta pe data de 21 mai. Evenimentul este organizat de către Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum. Peste 170 de muzee și spații culturale alternative pregătesc un adevărat regal pentru cea de a XII-a ediție a Nopții Europene a Muzeelor, care va avea loc pe 21 mai.

„Anul acesta organizăm circuite în cele patru orașe candidate la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 împreună cu asociațiile care se ocupă de candidatură din București, Timișoara, Cluj-Napoca și Baia Mare”, au anunţat organizatorii evenimentului culturaş.

De asemenea, în aceasta an, a fost lansată şi aplicație gratuită pentru telefoanele mobile prin platforma de storytelling digital izi.TRAVEL, pe care sunt prezente deja multe dintre muzeele lumii.

Mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. În plus, anul acesta, evenimentul este sărbătorit de peste 3000 de muzee din toată Europa în data de 21 mai.