Slide

Stiri: Companii

Peste 180 de antreprenori şi manageri au participat la IMM ReStart Braşov  

01.04.2015

Pe 26 martie, peste 180 de antreprenori, top manageri și manageri ai departamentelor financiar, resurse umane, vânzări, IT sau achiziții au participat la evenimentul „IMM ReStart a€“ Descoperă-ți potenţialul”. Evenimentul a fost organizat de Doingbusiness.ro, la Brașov, și este primul dintr-o serie de conferințe ce va acoperi în acest an cele mai importante centre de afaceri din România.

IMM ReStart Braşov a fost structurat în două sesiuni de conferințe, un workshop dedicat celor mai noi instrumente și soluții din sferă tehnologiei, precum și întâlniri private cu reprezentanții Telekom România, Bursa de Valori București, EY România, REI Finance Advisors, SAS România și Perpetuum Lease.

„Desfăşurată într-o manieră interactivă, propice dezbaterilor și schimbului de idei, prima sesiune de conferința a abordat teme de mare actualitate, din sfera consultanței fiscale, financiare și legislative, aduse în fața auditoriului de reprezentanți din top managementul unora dintre cele mai importante companii din România. Cum pot fi transpuse în practică ideile excelente, rămase însă «în sertar» din cauza lipsei de capital? Care sunt pașii pentru a trece la un alt nivel de promovare, marketing sau distribuție? Care sunt cele mai mari riscuri pentru o afacere antreprenorială? Cum se prezintă, la început de 2015, peisajul reglementărilor fiscale și legislative, ce se schimbă și în ce fel? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care participanții la IMM Restart Brașov au obținut răspunsuri și soluții aplicate din partea reprezentanților EY România, Allianz-Țiriac Asigurări şi Coface România. Răspunzând uneia dintre cele mai acute provocări cu care se confruntă întreprinderile mici și mijlocii și start-up-urile (nevoia de finanțare), prezentările au oferit participanților idei și soluții cu aplicabilitate imediată”, au afirmat organizatorii IMM Restart.

Totodată, reprezentanții Bursei de Valori din București (BVB) au adus în fața participanților o perspectivă nouă, prin prezentarea Aero, iar oficiali REI Finance Advisors au arătat care sunt cele mai relevante noutăți privind fondurile europene și schemele de ajutor de stat.

Reprezentanții companiei Perpetuum Lease au vorbit despre avantajele și caracteristicile diferitelor tipuri de leasing, în timp ce sesiunea de workshop a adus în discuție cele mai noi instrumente și soluții din sfera tehnologiei, disponibile antreprenorilor în „era hiperconectivitatii”.

Cea de-a doua sesiune s-a exact pe descoperirea potențialului prin tehnici și instrumente de dezvoltare personală, participanții la eveniment aflând de la reprezentantul Equatorial cum să identifice propria ecuație a performanței, iar Elena Badea, Director de Marketing la EY România, a prezentat modul în care, folosind principii din psihologia vânzărilor, putem genera schimbări în comportamentul consumatorului astfel încât prețul să devină un factor mai puțin semnificativ în decizia de cumpărare.

„Am dat la Brașov startul celui de-al cincilea an de evenimente «IMM ReStart», o serie de conferințe care a atras de-a lungul timpului un răspuns pozitiv și apreciere din partea antreprenorilor, pe care ne dorim, în acest fel, să îi susținem și să îi ajutăm să se dezvolte. Alături de partenerii noștri tradiționali deja, dar și de cei noi, care ni s-au alăturat în acest an, ne dorim să oferim micilor întreprinzători informațiile, instrumentele și soluțiile de care au nevoie pentru a-și descoperi și valorifică potențialul de creștere. Am ales să începem aici, deoarece Brașovul este un centru economic extrem de puternic, cu perspective remarcabile, dar pe parcursul anului vom continua «caravana IMM Restart» în alte șapte mari centre de afaceri din ţară”, a declarat Dumitru Ion, General Manager Doingbusiness.ro.

Seria de evenimente „IMM ReStart – Descoperă-ți potentialul” va continua la Arad (28 aprilie 2015), Sibiu (12 mai 2015), Pitești (28 mai 2015), Iași (9 iunie 2015), Târgu Mureș (17 septembrie 2015), Galați (15 octombrie 2015) și Oradea (12 noiembrie 2015).

Informații despre seria de evenimente și înscriere sunt disponibile pe pagina: http://evenimente.doingbusiness.ro/evenimente-viitoare.