Peste 1800 de studenţi s-au înscris la rezidenţiat. Câte posturi sunt scoase la concurs?

12.11.2015

Peste 1800 de studenţi s-au înscris pentru examenul de rezidenţiat din acest an. Concursul de admitere va fi organizat de Ministerul Sănătății pe data 15 noiembrie. Astfel, 1.875 de candidați concurează pentru ocuparea a 958 de locuri, comparativ cu anul trecut când pentru 988 de locuri au concurat 1.972 de candidați.

„Sperăm că și anul acesta, candidații înscriși la concursul de rezidențiat vor fi la fel de motivați și bine pregătiți, iar punctajul obținut să facă încă o dată dovada că Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București se poziționează în continuare pe harta universităților performante din întreaga lume”, a declarat rectorul instituției, Acad. I. Sinescu.

Pentru a participa la concursul de rezidențiat pe post și pe loc în medicină, medicină dentară și farmacie, candidații au achitat o taxă de 360 lei de participant. Cuantumul taxei de participare la concursul de rezidențiat 2015, similar cu cel din 2014, a fost stabilit prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 11993/2015. 80% din sumele încasate va fi repartizat universităților de profil.

Concursul se va derula sub forma de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. După o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli, iar pentru a depune contestații, candidații vor avea la dispoziție 24 de ore. Acestea pot viza întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor etc. Răspunsul la contestații se va da în 48 de ore de la depunerea acestora.

Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu și 150 de tip complement multiplu.

Locurile și posturile scoase la concurs cu centrul de pregătire București și Constanța au fost atribuite județelor Argeș, Brăila, București, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman și Tulcea.

La nivel național, concursul de rezidențiat se va desfășura, la fel ca în anii anteriori, descentralizat, în şase centre universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Tg Mureș și Timișoara.

 

 

Citiți și despre: