Stiri: Social

Peste 2.500 de copii și părinți au vizitat sediul MAI, de Ziua Copilului

02.06.2015

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: expecting ';' in Entity, line: 9 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2878

Peste 2.500 de copii și părinți au vizitat ieri, cu ocazia Zilei Copilului, sediul Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul Zilei Porților Deschise pentru Copii. Viceprim-ministrul pentru Securitate Națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea a fost alături de micii vizitatori cărora le-au fost încredințate, simbolic, pentru câteva ore, funcții importante în minister, inclusiv cea de ministru al Afacerilor Interne.

Totodată, viceprim-ministrul i-a acordat „Diploma de erou” unui băiat în vârstă de 12 ani care, luna trecută, și-a salvat fratele mai mic dintr-un incendiu care le cuprinsese casa. Pentru curajul, altruismul și prezența de spirit dovedite într-un moment în care viața sa și cea a frățiorului său de doar cinci ani erau în pericol, Adrian Mate a primit în dar, pe lângă diplomă, o cască de pompier, dulciuri și o tabletă.

Copiii care au venit la MAI s-au bucurat de multe surprize — jandarmii montani au efectuat coborâri în rapel de pe clădirea MAI și exerciții demonstrative, copiii din cadrul CS Dinamo București au prezentat demonstrații de scrimă, gimnastică și karate, iar polițiștii de frontieră au fost instructori pentru un grup de copii învățându-i tehnici de autoapărare.

La rândul lor, paramedicii SMURD le-au arătat vizitatorilor tehnici de acordare a primului ajutor.

În interiorul clădirii Ministerului Afacerilor Interne au fost amenajate standuri expoziționale ale tuturor structurilor. Copiilor le-au fost prezentate uniforme și mijloace de intervenție pe care polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră sau pompierii le-au folosit de-a lungul timpului în activitatea lor. Cei interesați au primit materiale informative adecvate vârstei, sfaturi pentru propria siguranță și au putut să-și testeze cunoștințele rutiere.

Copiii au vizitat, de asemenea, zonele reprezentative pentru activitatea și istoria Ministerului Afacerilor Interne: sala unde se organizează conferințele de presă, Sala de Marmură — unde au loc videoconferințele și cele mai importante ședințe, biroul ministrului, precum și balconul devenit unul dintre simbolurile Revoluției din 1989.