Peste 200 de profesionişti au participat la CIO Council National Conference 2017

04.04.2017

CIO Council National Conference 2017 a avut loc joi, 30 martie 2017, la hotelul Radisson Blu din București. Moderată de către Yugo Neumorni, Preşedinte CIO Council România şi Director IT, Hidroelectrica, Carmen Adamescu, Partner, Head of IT Advisory Services, EY România şi de către Gianrodolfo Tonielli, Managing Director for Accenture Technology Services in CEE, cea de-a cincea ediţie a conferinţei s-a bucurat de un real succes. Teme precum “Digital Transformation: from technical capabilities to business strategies and mindsets”, “Cybersecurity. Open SI vs. Secure IT. The Dark Side of the Cloud” sau “Innovation is the sole future of business” au fost dezbătute de specialiştii în domeniu.

Ediţia din acest an a reunit peste 200 de profesionişti, experţi, lideri de afaceri şi manageri IT, CIOs şi COOs, cu scopul de a discuta despre o nouă viziune asupra lumii afacerilor în Era Digitală, ai cărei piloni principali sunt serviciile de Cloud, noile tehnologii de productivitate şi mobilitate, precum şi analiza datelor, care au un impact major asupra proceselor, produselor şi modului în care interacţionăm atât în cadrul companiei, cât şi în exteriorul acesteia.

În deschiderea evenimentului, Yugo Neumorni, Preşedinte CIO Council România şi Director IT, Hidroelectrica a purtat participanţii într-o aventură a ideilor şi dezbaterilor şi a vorbit despre inovaţiile tehnologice şi despre procesul de digitalizare.

„Digitalizarea nu mai este un fenomen despre care vorbim la timpul viitor. Ea este aici şi vine cu provocări fără precedent pentru CIOs din companii. Suntem în Era Digitală, suntem în era roboţilor, în era inteligenţei artificiale şi cognitive. Companiile, afacerile şi întreaga societate se transformă într-o manieră greu de anticipat în urmă cu câţiva ani. CIOs trebuie să fie mâna dreaptă a executivilor şi să se regăsească în Board-urile companiilor, întrucât rolul acestora este decisiv, atât pentru remodelarea afacerilor, cât şi pentru prevenţia şi protecţia împotriva atacurilor cibernetice”, a spus acesta.

Primul vorbitor care a luat cuvântul a fost Emin Alper Karacar, Partner, Advisory Services  EY Central & Southeast Europe IT Advisory Leader. Acesta a identificat megatrendurile ce ne modelează acum existenţa şi a vorbit despre o revoluţie industrială şi despre redefinirea industriei de la 0.

După aceea, Corina Bianca Gonteanu, Strategic Director of Marketing Europe ManpowerGroup, a vorbit despre interacţiunea dintre om şi tehnologie. „Deşteptarea” tehnologiei pune o mare presiune pe piaţa actuală a locurilor de muncă. Dar Corina Gonteanu de la Manpower Group ne linişteşte puţin. Dacă facem un pas în spate şi privim situaţia per ansamblu, vom realiza că în centrul tuturor acestor schimbări se află fără îndoială OMUL.

„Surprize-surprize: oamenii sunt cei mai importanţi. Recunoaştem că tehnologia modelează lumea, dar cheia e în continuare reprezentată de oameni, cel mai mult contează omul”, reliefează Corina Gonteanu.

Reprezentanţii Orange au vorbit despre inovaţiile tehnologice. Cristian Pațachia-Sultănoiu, Development & Innovation Manager, Orange România a prezentat viziunea gigantului IT asupra noilor inovaţii, ultimele aplicaţii lansate şi proiectul primului smart city din România, dezvoltat împreună cu compania de telecom, anume Alba-Iulia, de la hotspoturile Wi-Fi cu acces la Internet securizat în zonele publice, soluţia de transport public inteligent în 15 mijloace şi platforme de comunicare şi semnalarea problemelor municipalităţii, la infrastructura LoRa WAN prin care comunică dispozitivele conectate la internet şi soluţii de management al iluminatului public.

De asemenea, în cadrul panelului de securitate şi siguranţă în mediul digital, moderat de către Yugo Neumorni, Cătălina Dodu, Country Manager, Atos IT Solutions and Services România a punctat nişte lucruri esenţiale.

„Când vine vorba de securitatea cibernetică, există două tipuri de organzaţii: cele care au fost atacate şi cele care nu ştiu că au fost atacate. Hacking-ul nu mai reprezintă munca unui adolescent plictisit; a devenit o economie sprijinită de companii şi, în unele cazuri, de actori statali. Industria e atât de dezvoltată şi va continua să crească în aşa fel încât va ajunge să valoreze 6 trilioane de dolari până în 2021”, a avertizat Cătălina Dodu.

Cea de-a treia sesiune a evenimentului intitulată “Innovation is The Sole Future of Business” a fost deschisă de către Bogdan Tudor, Vicepreşedinte, CIO Council România, CEO Startech Team, care a explicat conceptul „Digital Transformation for Exponential Company Growth”.

„E cel mai bun moment să lucrezi în IT, pentru că eşti conectat la oportunităţile uriaşe deschise de transformările aduse de tehnologie. Trebuie să profităm de o lume aflată într-o continuă schimbare. Orice revoluţie este o mare oportunitate… pentru cei care sunt pregătiţi să profite de ea”, a precizat Bogdan Tudor.

CIO Council Național Conference 2017 s-a încheiat cu acordarea mai multor premii oferite de către sponsorii evenimentului.  Premiul cel mare a fost un Ultrabook T935, vârf de gamă de la Fujitsu.

 

 

Citiți și despre: