Stiri: Agricultura

Planul Strategic PAC 2023-2027

Peste 2000 de fermieri la Farm Progress

01.09.2015

Mii de fermieri au luat parte la evenimentul Farm Progress organizat de Monsanto în două locații diferite din țară. La Slobozia și Cărpiniș peste 2000 de fermieri și-au manifestat interesul pentru noile tehnologii agricole din acest moment.

Pe parcursul a 7 zile la Slobozia și Cărpiniș mii de specialiști în domeniul farming și-au dat întâlnire cu peste 2000 de fermieri din toată țara pentru a discuta și experimenta noi forme de tehnologii agricole. Compania organizatoare a Farm Progress, Monsanto, a evidențiat importanța creșterii cât mai rapide a numărului de plante per hectar astfel încât să se obțină producții ridicate pe unitatea de suprafață. Totul în condițiile în care populația planetei se află în creștere.

În cadrul conferinței desfășurate în paralel în două locații Monsanto a adus în discuție și cum poate fi evitată seceta pedologică, venind cu soluții agronomice cât mai accesibile în funcție de condițiile specifice fiecărei zone.

Dorim, în primul rând, să mulţumim partenerilor nostri, fermierii, fără de care nu am fi aici. Lucrăm împreună pentru un viitor mai bun şi pentru a putea susţine fermierii români în dezvoltarea activităţilor lor, astfel încât să fie competitivi pe piaţa europeană şi chiar globală. Investim în cercetare-dezvoltare pentru a putea oferi o gamă largă de produse cu calităţi nutritive superioare, produse utile fermierului şi, în final, benefice consumatorilor.”, a declarat Alistair Hide, Director Monsanto pentru Comunicare şi Relaţii Guvernamentale Europa-Africa.

Farm Progress a prezentat soluții inovatoare pentru farming, printre care noii hibrizi convenționali de porumb DEKALB ce vor intra în comerț în anul viitor, tehnologii noi de semănat și diverse tehnici de densități per hectar cu mai multe variante de fertilizare.

La evenimentul de la Cărpiniș a fost prezent și domnul Russell Nicely, atașat regional pe probleme agricole al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.