Stiri: Social

Peste 25.000 de angajații MAI concentrați pentru siguranța cetățenilor în minivacanța de Rusalii

06.06.2017

Peste 25.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost concentrați pentru ca în minivacanța de Rusalii, românii să petreacă în siguranță. În această perioadă nu s-au înregistrat incidente grave.

În perioada minivacanței de Rusalii au fost organizate peste 740 de manifestări publice de amploare, la care MAI a asigurat măsuri specifice de ordine publică. Astfel, datorită celor peste 25.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne care au fost la datorie, în medie, în fiecare zi nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

Cei 8.900 de polițiști și 7.000 de jandarmi concentrați, în special, în zonele aglomerate, în stațiunile turistice de la munte și de la mare, dar și pe traseele care converg spre lăcașele de cult unde au avut loc manifestări religioase ocazionate de sărbătoarea de Rusalii, au aplicat 7.263 de sancțiuni contravenționale pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, iar 735 de autori ai unor infracțiuni au fost prinși în flagrant.

Pentru fluidizarea traficului rutier pe principalele artere naționale au fost mobilizați peste 1.600 de polițiști rutieri. Au fost aplicate un total de 12.563 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului de viteză pe drumurile publice, în acest sens, fiind reținute 629 de permise de conducere.

De asemenea, traficul rutier a fost monitorizat din aer de un elicopter al Inspectoratului General de Aviație. Astfel că în primele 4 zile ale minivacanței au fost înregistrate 13 accidente rutiere, spre deosebire de 25, înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.