Stiri: Social

Traditii de Boboteaza 2022

Peste 300 de jandarmi asigură ordinea publică de Bobotează

05.01.2016

Mâine, la Catedrala Patriarhală de pe Dealul Mitropoliei, precum și la alte lăcașe de cult din Municipiul București, vor avea loc slujbe religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Isus Hristos HRISTOS (Bobotează). Având în vedere numărul mare de persoane care participă la aceste manifestări religioase, peste 300 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura ordinea și siguranța publică și vor monitoriza bună desfășurare a sărbătorii în apropierea a 24 de lăcașe de cult din București.

Pentru prevenirea aglomerărilor de persoane în zonele de distribuire a apei sfințite, vor fi create culoare special amenajate pentru accesul participanților.

Jandarmeria Capitalei face apel către toți credincioșii să adopte un comportament civilizat, să respecte indicațiile jandarmilor, să acorde o atenție sporită modului de păstrare și asigurare a bunurilor și obiectelor personale, să evite conflictele de orice natură și să anunțe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au un comportament antisocial.