Stiri: Companii

Peste 35 de producători şi distribuitori de băuturi, prezenţi la Expo Drink & Wine

26.11.2015

În perioada 28 octombrie-1 noiembrie, 35 de companii producătoare şi distribuitoare au participat la Târgul de Vinuri, Băuturi Alcoolice şi Non-Alcoolice– Expo Drink & Wine 2015, organizat şi găzduit de Romexpo,

Aflat la cea de-a 18-a ediţie, evenimentul s-a bucurat de prezenta a numeroşi producători tradiţionali de vinuri, băuturi alcoolice şi non-alcoolice, distribuitori din domeniu, producători de echipamente folosite în procesul de producţie a vinului şi a altor băuturi.

Târgul  Expo Drink & Wine a avut loc cu participarea companiilor din cinci ţări: Bulgaria, Germania, România, Spania, Ungaria, gradul de internaţionalizare din acest an fiind de 20%.

„Manifestarea a dat ocazia companiilor româneşti de a-şi promova pe plan naţional şi internaţional oferta de băuturi producţie proprie, prin stabilirea unor relaţii comerciale cu producători şi distribuitori. În acelaşi timp, Expo Drink & Wine a oferit firmelor distribuitoare posibilitatea de a interacţiona cu clienţi finali din: HORECA, retail sau cu simpli consumatori, pasionaţi de domeniul viticol şi al altor băuturi. La târg au fost prezenţi şi producători de echipamente dedicate industriei de resort”, au anunţat reprezentanţii Romexpo.

În plus, la  Expo Drink & Wine au fost prezentate băuturi desemnate drept produs anului în diferite ţări, un exemplu fiind brandul spaniol Zenpure, reprezentand o băutură răcoritoare naturală, cu proprietati benefice relaxării. N-au lipsit distribuitori de băuturi non-alcoolice pe bază de aloe vera sau alte plante cu proprietăţi curative recunoscute.

Specialiştii din domeniu au avut ocazia sa încheie contracte pentru distribuţia unor soiuri de cafele precum Arabica, Columbia si Robusta, aparţinând unor branduri cu tradiţie..

.

De asemenea, cei interesaţi au putut testa sau comanda diferite echipamente ce pot fi folosite în procesarea fructelor, în controlarea procesului de fermentaţie şi în etapa de distilare a băuturilor.

Expo Drink & Wine va reveni în 2016 cu o nouă ediţie, desfăşurată între 2 şi 6 noiembrie.