Stiri: Economie

Business-Days-Iasi-2017

Peste 500 de oameni de afaceri sunt aşteptaţi la Iași Business Days, pe 5-6 aprilie

17.03.2017

Clasamentul metodelor de dezvoltare profesională preferate de directorii companiilor din România pentru liderii din organizații sunt reprezentate, conform Business Days, de învățarea la locul de muncă, training-urile pentru echipă susținute de traineri interni, urmate de cele susținute de traineri externi, precum și training-urile deschise și workshop-urile interactive, pentru a încuraja învățarea prin schimb de experiență. Acestea sunt o parte dintre concluziile relevate de cel mai recent studiu realizat de platforma de afaceri, în avanpremiera primei ediții din acest an organizate sub egida Business Days, care va avea loc la Iași, în perioada 5-6 aprilie, în cadrul Congress Hall-Palas Mall Iași.

,,Începând cu 2017, am extins cadrul de cercetare al studiului pe care îl efectuăm deja de 15 ediții în mediul de business românesc, înainte de fiecare eveniment Business Days.  Alături de antreprenorii și factorii de decizie din companii (CEO, GM), am destinat studiul și managerilor de departamente, cu un focus special pe departamentele de HR, Comercial, Marketing, Comunicare, Operațional și Financiar. Motivația acestei alegeri se datorează faptului că ne dorim să înțelegem cât mai specific care sunt provocările și preocupările specifice atât top managementului, cât și managerilor de departamente. Astfel, putem să oferim cele mai relevante modalități prin care antreprenorii și managerii să aibă acces la înțelegerea noilor trenduri în business și a modului în care acestea le influențează activitatea profesională. De asemenea, putem sa creăm cele mai de impact modalități de dezvoltare ale competențelor lor și ale oamenilor din subordinea lor”, arată Laszlo Pacso, fondator și coordonator proiecte Business Days.

În plus, cercetarea relevă şi o diferență de percepție între HR Manageri și CEO/General Manageri, legată de principalele nevoi de dezvoltare profesională a liderilor din organizație. Cei dintâi au în vedere, cu prioritate, dezvoltarea abilităților de comunicare în exteriorul organizației (4,5/5, unde 5 reprezintă punctajul maxim), dezvoltarea capacității de inovare și de îmbunătățire a proceselor și a sistemelor (4,33/5), dezvoltarea abilităților de motivare (4,33/5), dezvoltarea abilităților de a crea și dezvolta echipe (4,17/5).

Pe de altă parte, prioritățile aflate în clasamentul CEO/General Managerilor sunt: dezvoltarea abilităților de a crea și dezvolta echipe (4/5), dezvoltarea abilităților de management – planificare, organizare, control, evaluare, raportare, bugetare, implementare (3,8/5), dezvoltarea abilităților de leadership (3,73/5), dezvoltarea abilităților de a lua decizii (3,73/5) și dezvoltarea abilităților de marketing (3,73/5). Observam că topurile se întrepătrund în ceea ce privește un singur aspect, respectiv crearea și dezvoltarea echipei, în rest prioritățile celor două categorii de manageri sunt diferite.

Potrivit Business Days, atunci când participă la evenimente, managerii și antreprenorii preferă sesiunile pragmatice, axate pe studii de caz, exemple de bună practică, învățarea prin schimb de experiență, interactivitatea, dezbaterile pro și contra, feedback-ul direct, de preferat din mai multe surse.

Un aspect interesant al studiului Business Days este legat de preferințele privind instruirea profesională a oamenilor din subordine. Managerii departamentelor comerciale și de marketing preferă ca dezvoltarea acestora să se facă preponderent în exteriorul organizației, spre deosebire de HR și CEO, care de această dată sunt aliniați în alegeri, respectiv învățarea la locul de muncă și training-uri pentru echipă organizate cu traineri interni.

La ediția din 2017 a Iași Business Days, care va avea loc în perioada 5-6 aprilie, sunt așteptați peste 600 de oameni de afaceri din regiunea de Nord-Est a României, dar și din Republica Moldova.

Evenimentul va avea loc la Congress Hall- Palas Mall Iași și aduce câteva noutăți în ceea ce privește oportunitățile oferite.

Mai multe detalii despre program, speakeri și opțiunile de înscriere puteți găsi la adresa https://www.businessdays.ro/Evenimente/Iasi-Business-Days-2017.