Stiri: Economie

Peste 600 locuri de muncă, disponibile la Târgul virtual de joburi Hipo.ro

02.07.2014

În perioada 17 iunie – 15 august 2014 va avea loc, pe portalul www.hipo.ro, un eveniment de recrutare adresat studenților și masteranzilor care își finalizează studiile în această vară. Târgul virtual Hipo.ro pentru absolvenți oferă peste 600 de locuri de muncă  celor din promoția 2014 de la ciclul de licență și masterat din oraşele București, Iași, Cluj și Timișoara, dar și altor absolvenți și tineri profesioniști din țară.

Evenimentul se află la cea de-a 8 ediție și reunește 27 companii care își desfășoară activitatea în domeniile financiar – bancar, IT, inginerie, telecomunicații, retail, FMCG și consultanță.

De asemenea, cei care accesează platformă online a evenimentului pot aplica și pentru programe de internship și stagii de practică

În urmă unui studiu realizat de Hipo.ro în perioadă decembrie 2013 – ianuarie 2014, pe un eșantion de 234 de companii, a reieșit că 63% dintre angajatori vor dezvolta programe dedicate juniorilor (studenți, absolvenți, candidați cu experiență sub trei ani), dintre care cele mai multe joburi entry-level vor fi în vânzări, client service, IT/ Telecom, marketing, financiar-bancar și inginerie.

„55% dintre tineri și-au găsit un loc de muncă în intervalul 3 luni – peste 1 an de la data la care au finalizat studiile. Plecând de la aceste rezultate apreciem că Târgul virtual Hipo.ro pentru absolvenți este un eveniment foarte util pentru cei care sunt în căutarea unui job, oferind cadrul potrivit și accesibilitate la nivel național. În recrutarea de absolvenți tot mai mulți angajatori preferă să dezvolte programe de recrutare pentru tineri, programe ce îmbină training-ul intensiv cu activitățile practice pentru a suplini lipsă de experiență și a-i ajută să devină productivi. Astfel de programe sunt oferite și de o parte dintre angajatorii prezenți la eveniment”, a afirmat George Samoilă, Project Manager, www.hipo.ro 

Printre companiile participante se numără la târg Asseco South Eastern Europe România, BCR, EURO TRADE SECURITIES, Genpact, IBM, KPMG România, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, AMIQ Consulting, AT&T, BeeNear, Brainspotting, Camline, Deloitte, Host Europe Group, Lidl România, Optaros, ORTEC Central & Eastern Europe, Philip Morris România, Rewe România – Penny Market, ROUTE 66, ThinSlices, TRW Airbag Systems, Xerox, Zentiva.