Stiri: Companii

Pet Star a avut, în 2017, afaceri în creştere cu 23%

02.03.2018

Pet Star, compania care deține cea mai mare fabrică de producție de preforme PET din regiunea balcanică, a încheiat 2017 cu afaceri în creștere cu 23%. Compania a raportat o cifră de afaceri de 130 de milioane de lei și câștiguri brute (EBITDA) în valoare de 16,5 milioane de lei. Rezultatele financiare în creștere au fost generate de mărirea volumelor vândute, dar și de o ridicare a palierului de prețuri în industrie.

Numărul de unități vândute a avansat cu 21%, de la 800 milioane de preforme, la 970 de milioane. Pentru anul curent, Pet Star preconizează o creștere de minim 15% a volumului de vânzări și atingerea capacității maxime de producție a fabricii din Slobozia, de 1,2 miliarde de unități anual.

Pe viitor, Pet Star se va orienta către dezvoltarea gamei de preforme din materiale reciclate, rPET, și se va implica în procesele de colectare și reciclare PET Bottle-to-Bottle cu tehnologii de top în tehnologia de reciclare plastic „food grade”.

„Preformele din material reciclat se află în portofoliul nostru încă din 2015, dar cererea pentru astfel de produse a început să ia avânt abia începând de anul trecut. Tot mai multe companii globale din industriile consumatoare de ambalaje, fie producători, fie retaileri, își întăresc acum angajamentul de a utiliza ambalaje din materiale reciclate în proporție de 100% până în 2025 sau mai devreme. În calitate de producători, ne dorim să fim parte din acest proces, nu doar prin dezvoltarea celor mai bune soluții tehnice de producere a preformelor din materiale reciclate, ci și prin implicarea activă în lanțul de colectare și reciclare al PET-urilor”, a declarat Mirela Drăgoi, Președinte Executiv Pet Star.