Stiri: Energie

Petrotel-Lukoil

Petrotel-Lukoil, donație de 100.000 de dolari

16.04.2020

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 18 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2878

Petrotel-Lukoil mai donează 100.000 de dolari spitalelor din Prahova, precum și filialei județene a Crucii Roșii. Această donație vine după donația făcută în martie Spitalului de Urgență Ploiești. În luna martie, compania a fost printre primele companii care au răspuns apelului disperat al autorităților sanitare din Ploiești, vizând lipsa fondurilor pentru achiziția echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale de la Spitalul de Urgență Ploiești. Atunci rafinăria a donat, în regim de urgență, 10.000 de dolari.

Petrotel-Lukoil. Spitalele care vor primi bani

De data aceasta, donația este adresată mai multor unități spitalicești angrenate în lupta cu noul virus:

  • 20.000 dolari pentru Spitalul Municipal Câmpina
  • 30.000 dolari pentru Spitalul CFR Ploiești
  • 20.000 dolari pentru Spitalul de Urgență Ploiești
  • 30.000 dolari pentru Crucea Roșie Prahova.

Petrotel-Lukoil. Protecția Mediului

Rafinăria s-a implicat și în protecția mediului, fiind prima companie care s-a conformat deciziei Ministerului Mediului de a cumpăra stații de monitorizare a aerului, pe care le-a instalat în trei puncte din Ploiești. În plus, a acționat și în problema cronică a managementului deșeurilor, ecologizând înainte de termen batalul istoric de la Teleajen, care a acumulat deșeuri petrolifere mai mult de un secol.

Măsuri pentru angajați

Pentru a-și proteja angajații, dar și locuitorii din împrejurimi, a inițiat un program minuțios de verificare a instalațiilor rafinăriei. De asemenea, acum, în această perioadă când economia este înghețată și toate marile companii funcționează cu motoarele turate la minim, a trimis acasă personalul excedentar cu salariile întregi, nereduse cu 25%.

Citește și Program supermarketuri Paște 2020. Ce magazine sunt deschise?