Stiri: Sanatate

Pfizer cumpără portofoliului de vaccinuri al Baxter

01.08.2014

Pfizer Inc. a anunţat încheierea unui acord definitiv pentru achiziţia portofoliului de vaccinuri comercializate de Baxter pentru suma de 635 milioane de dolari. În cadrul tranzacţiei, Pfizer va achiziţiona, de asemenea, şi o parte a fabricii Baxter din Orth, Austria, unde aceste vaccinuri sunt produse.

“Vaccinurile au un impact imens şi valoros asupra sănătăţii publice din întreaga lume. Ele au redus semnificativ ameninţarea şi răspândirea unor boli adesea fatale. În fiecare zi oameni cu vârste diferite beneficiază de vaccinuri sigure şi eficiente”, a precizat Susan Silbermann, preşedintele diviziei de Vaccinuri Pfizer.

Portofoliul Baxter de vaccinuri comercializate cuprinde 2 produse. Un vaccin care protejează împotriva meningitei produsă de meningococul serogrup C (MenC). Cel de-al doilea vaccin din protofoliul Baxter este un vaccin care protejează împotriva encefalitei determinată de muşcătura de capuşă, o infecţie a creierului care este transmisă prin muşcătura de capuşă infectată cu virusul encefalitei de căpuşe (TBE).

Acest vaccin este aprobat în 30 de ţări şi este comercializat de mai bine de 30 de ani fiind produs în peste 120 de milioane de doze începând cu anul 1976.

“De mai bine de un deceniu Pfizer este lider mondial în prevenţia bolilor pneumococice. Muncim din greu pentru a aduce pe piaţă vaccinuri inovative care previn şi tratează boli grave. Prin această achiziţie vom adăuga portofoliului nostru încă două vaccinuri de înaltă calitate care salvează vieţi,” a spus Susan Silbermann, președintele diviziei de Vaccinuri Pfizer.