Pfizer deschide, în România, un centru regional de servicii logistice

20.04.2017

Producătorul de medicamente Pfizer deschide, în ţara noastră, un centru regional de servicii logistice. Având denumirea Above Market Planning (AMP) Hub, centrul va asigura o cale mai simplă și mai directă de comunicare între piețele din Europa și unitățile de producție Pfizer din toată lumea.

Compania va finaliza, cel mai probabil până la finalul celui de-al treilea trimestru al anului, dezvoltarea unui centru regional de suport pentru organizația internă de aprovizionare globală și administrare a portofoliului (Global Supply Chain & Portfolio Management).

Centrul va permite standardizarea proceselor interne și va simplifica interfața dintre echipele comerciale și fabrici, permițând îmbunătățirea performanței operațiunilor logistice ale companiei din Europa. Astfel, hub-ul APM va avea rol de intermediar între piețele individuale de pe continent și unitățile Pfizer de producție din lume, garantând permanent niveluri optime pentru aprovizionarea cu medicamente și stocuri.

„Suntem foarte fericiți să vedem că, alegând România ca sediu pentru unicul său hub de servicii logistice din Europa, Pfizer rămâne dedicat obiectivului unei dezvoltări sănătoase, pe termen lung, pe piața locală. Bucureștiul a fost ales ca sediu al hub-ului AMP în urma unui proces de selecție extrem de riguros, ce a comparat beneficiile și avantajele competitive a mai multor țări din Europa. Forța de muncă foarte bine pregătită, cu studii puternice în inginerie și științe, alături de cunoștințele temeinice de limbă engleză, a reprezentat un factor ce a înclinat puternic balanța în favoarea României”, a declarat Mirela Iordan, country manager al Pfizer România.

La început, centrul Pfizer din România va avea o echipă de circa 40 de specialiști ce vor fi responsabili pentru planificarea, aprovizionarea și administrarea stocurilor de medicamente la nivel european.

 

 

Citiți și despre: