DKV Mobility

Pharmachem Distribuție, preluată de MedLife

17.12.2020

Pharmachem Distribuție. MedLife a anunţat semnarea contractului de preluare pentru pachetul majoritar de 75% din acțiunile companiei de distribuție Pharmachem Distribuție SRL. Aceasta este cea mai mare achiziție a grupului din ultimii ani și, totodată, prima achiziție în sectorul pharma.

Pharmachem Distribuție, afaceri de 83,4 milioane de lei

Pharmachem este prezentă pe piața de servicii distribuitoare de medicamente de 16 ani. Compania deţine o rețea de depozite în București și în țară. La nivelul anului 2019, compania distribuitoare de medicamente a raportat o cifră de afaceri de 83,4 milioane de lei. Nivelul este în creștere cu 30% față de anul precedent.

„După cum ne-am anunțat deja acționarii, am păstrat activ programul de achiziții și astfel marcăm semnarea unei noi tranzacții de această dată în zona pharma. Credem că acest segment va avea un aport foarte important la revenirea economică și menținerea sănătății populației în anii care vor urma. În ceea ce privește integrarea companiei Pharmachem în grup, vizăm două direcții: prima, optimizarea sistemului de achiziții de medicamente la nivel de grup, prin prisma rețelei proprii de farmacii, PharmaLife Med, și a celor 12 spitale din cadrul grupului. Și a doua, dezvoltarea zonei de farmacie online clickpharm.ro, respectiv noi proiecte de digitalizare care să aducă medicamentul potrivit mai aproape de pacient, la un click distanță” a declarat Mihai Marcu, CEO și Președinte MedLife Group.

Pharmachem Distribuție. Managementul companiei

Odată cu încheierea acestei tranzacții, managementul companiei Pharmachem va rămâne integral în sarcina actualilor proprietari. Acesta deţine know how-ul necesar pentru a administra corespunzător businessul, dar și pentru a-i accelera creșterea.

“Suntem bucuroși de acest parteneriat și că putem face parte din grupul MedLife. Pentru noi reprezintă o bună oportunitate de extindere și dezvoltare, deoarece ne vom integra într-o structură organizațională solidă și foarte complexă guvernată de o companie lider de piață. Avem planuri mari pentru anul care va urma și suntem încrezători că alături de MedLife vom reuși să atingem obiectivele propuse”, a declarat Mihai Tirli, Director General Pharmachem.

Pharmachem Distribuție. Preluarea urmează să fie analizată de Consiliul Concurenţei

Tranzacția urmează să fie analizată de Consiliul Concurenței. Odată aprobată, grupul MedLife își va consolida poziția de lider pe piața serviciilor medicale private, îndeplinindu-și astfel angajamentul față de acționari și parteneri.

Pentru perioada ce urmează, reprezentanții MedLife intenționează dezvoltarea programului de achiziții și extinderea investițiilor.

„Structura actuală de business, care integrează foarte multe linii de afaceri ne-a ajutat nu doar să depășim perioada de criză, dar să fim și atenți la oportunitățile din piață. Vizăm și alte tranzacții pe acest final de an. Și, în acest sens, dacă acestea se vor finaliza, tranzacția curentă urmând să fie evaluată și aprobată de Consiliul Concurenței, vom fi prima companie medicală privată din România care depășește un sfert de miliard de euro ca și cifră de afaceri”, a declarat Mihai Marcu.

Citeşte şi Solstițiu de iarnă 2020. Când începe să crească ziua?

 

 

Citiți și despre: