Stiri: Companii

Philip Morris începe producţia la fabrica din Otopeni

28.11.2017

Philip Morris International a anunţat începerea producției de produse din tutun cu potențial de risc redus, HEETS, în fabrica din Otopeni. Astfel, până la finalul anului 2018, compania estimează că va avea o capacitate anuală globală de producție de aproximativ 100 miliarde de unități – HeatSticks.

Produsele din tutun cu potențial de risc redus, HEETS, produse în fabrica din Otopeni vor deservi o bună parte din piețele din Europa și din Asia.

În luna iulie, Philip Morris International a anunțat că va investi 490 de milioane de euro pentru a transforma fabrica de țigări din Otopeni într-o unitate de producție a rezervelor din tutun care se folosesc împreună cu IQOS, dispozitivul revoluționar al Philip Morris care încălzește tutunul în loc să îl ardă.

Compania mai a precizat că această investiție presupune și crearea de 300 noi locuri de muncă, adițional celor peste 670 de angajați actuali ai fabricii.

“Dintre fabricile care au început, în acest an, procesul de transformare din unități care produc țigarete în fabrici care produc rezerve din tutun pentru IQOS, fabrica din Otopeni este prima care a început producția. Fabrica din România va deservi mai multe piețe din Uniunea Europeană, dar și din Asia, unul dintre primele exporturi fiind către Japonia”, a declarat Herman Van Staalduinen, Operations Director Philip Morris România.

Până în anul 2020, în fabrica va fi terminat procesul de transformare prin extinderea cu încă o secție de procesare a tutunului. Fabrica Philip Morris International din Otopeni este una dintre cele mai performante din ecosistemul companiei, aceasta beneficiind, de-a lungul timpului, de investiții constante în liniile de producție.

“Poziționarea fabricii în context geografic și performanțele acesteia demonstrate de-a lungul timpului sunt atribute ce au făcut firească decizia de a investi în România. Cei peste 3.7 milioane de utilizatori IQOS la nivel global și numărul în creștere continuă a celor care aleg această metodă de a consuma tutunul la nivel local nu fac decât să certifice viziunea pe termen lung pe care ne-am asumat-o, de a contribui la crearea unui viitor fără fum, în România”, a adăugat Branislav Bibic, Managing Director Philip Morris România.

De la lansarea pe piața locală în urmă cu doi ani, IQOS a înregistrat rezultate foarte bune, fiind primul produs de pe piața locală ce încălzește tutunul, având astfel potențial de reducere a riscurilor asociate fumatului. Dacă în 2016 IQOS a fost comercializat cu precădere online și în București, de la începutul acestui an IQOS este comercializat și în principalele 16 orașe din țară. IQOS va fi disponibil până la finalul anului în aproximativ 35 de piețe la nivel global.