Philips Lighting colaborează cu Renault pentru modelul SYMBIOZ

05.10.2017

Designerii din cadrul companiei Philips Lighting colaborează cu producătorul auto Renault pentru un concept unic de maşină și de casă inteligentă, pe care l-au expus la Salonul Auto de la Frankfurt. Renault SYMBIOZ este un autovehicul electric autonom și conectat, fiind mai mult decât o mașină. Noul concept explorează viitorul mobilității, fiind o extensie a locuinţei personale.

Tehnologia digitală de la bordul maşinii o transformă într-un spațiu interactiv și personalizat, permiţând ca cei care merg cu acest autovehicul să se conecteze şi la alte mașini sau tehnologii, precum iluminatul Philips pe bază de LED.

În plus, parcat în casa inteligentă, modelul SYMBIOZ poate fi folosit ca o cameră suplimentară, confortabilă, mobilată și modulară. Interiorul maşinii a fost inspirat de design-ul unei sufragerii. Mașina se conectează și interacționează cu toate dispozitivele și aparatele din casă, fiind un spațiu ideal pentru lucru sau pentru relaxare. Sistemul său de operare este afișat controlând sistemul de iluminat inteligent al locuinței.

„SYMBIOZ este cu adevărat un proiect unic care ne-a permis să lucrăm cu proiectanți, designeri, ingineri, academicieni, arhitecți, start-up-uri și sociologi pentru a redefini granițele dintre experiența clienților, tehnologie și design, cu scopul de a crea o experiență completă. Viziunea pe care o împărtăşim cu Philips Lighting ne permite ca, prin intermediul iluminatului, să întărim conexiunea dintre locuinţă și mașină”, spune Laurens van den Acker, Senior Vice President, Corporate Design.

Casa are încorporat sistemul de iluminat Philips HUE în hol și bucătărie, care pornește automat înainte ca mașina să ajungă pe aleea casei.

Când Renault SYMBIOZ este parcată, luminile se aprind automat în casă datorită soluţiilor Philips Luminous Surfaces, pentru a crea o atmosferă primitoare.

De asemenea, o platformă specială poate ridica maşina până la primul etaj al casei. Cilindrul central care înconjoară platforma este aprins cu 5.368 de lumini dinamice Philips Color Colour Kinetics iW Flex, care își schimbă culoarea pentru a ilustra conectivitatea dintre mașină și casă (de exemplu, atunci când autovehiculul se încarcă sau este în așteptare).

„Această colaborare cu Renault ilustrează perfect modul în care iluminatul conectat cu LED-uri este conceput pentru a interacționa cu diferite platforme și dispozitive, cu scopul de a simplifica și a îmbunătăţi viața oamenilor”, explică Pierre-Yves Panis, Chief Design Officer în cadrul Philips Lighting.

 

 

Citiți și despre:

  • Dacia a donat 6 autovehicule Duster țărilor afectate de EbolaDacia a donat 6 autovehicule Duster țărilor afectate de Ebola Dacia a donat șase autovehicule Duster  țărilor care se confruntă cu epidemia de Ebola. Astfel, producătorul auto, împreună cu autoritățile române contribuie la lupta mondială contra Ebola, vehiculele Duster […]
  • Rezultate financiare bune pentru Philips LightingRezultate financiare bune pentru Philips Lighting Philips Lighting a înregistrat, în al treilea trimestru din 2017, o creștere a vânzărilor de 1,3% și o îmbunătățire continuă a rentabilității operaționale. Astfel, veniturile companiei au ajuns la 1,68 […]
  • Philips Lighting devine SignifyPhilips Lighting devine Signify Signify a anunţat ieri noul nume al companiei, ca urmare a modificării statutului societății, schimbându-și denumirea din Philips Lighting N.V. în Signify N.V. Compania spune că modificarea numelui va fi pusă […]
  • Philips Lighting îşi schimbă numelePhilips Lighting îşi schimbă numele Philips Lighting a anunţat vineri planurile de schimbare a numelui companiei în Signify. Decizia are la bază faptul că lumina devine un limbaj inteligent, care conectează și transmite informații. În plus, […]
  • Peste 120 de participanţi, la prima ediție a Automotive Forum RomâniaPeste 120 de participanţi, la prima ediție a Automotive Forum România Prima ediție a evenimentului Automotive Forum România a reunit un număr de 120 de participanți din şase țări - România, Ungaria, Polonia, Serbia, Italia şi Germania. Forumul s-a dovedit un real succes, […]