Piaţa asigurărilor, în creştere

23.12.2016

În primele nouă luni ale anului 2016, primele brute subscrise (PBS) pe piața asigurărilor din România au înregistrat valoarea de 6,88 miliarde lei, în creștere cu 12% față de perioada similară a anului trecut. Cumulată, valoarea primelor brute subscrise atât de către societăţile de asigurare, cât şi de către sucursale se ridică la 7,37 miliarde de lei, a anunţat ASF.

Creşterea pieţei din această perioadă a fost determinată de dinamica ascendentă a segmentului asigurărilor generale, care a înregistrat un avans de 14% faţă de primele nouă luni ale anului precedent, fiind susţinută şi de o evoluţie pozitivă a asigurărilor de viaţă (2%). În acest segment se constată o orientare mai pronunţată către produsele de asigurare tradiţionale de viaţă şi către asigurările de sănătate (plus 36%), care a compensat scăderea volumului subscrierilor pentru asigurări de viaţă legate de fonduri de investiţii.

În primele nouă luni ale anului, societățile de asigurări au raportat indemnizații brute plătite (excluzând maturități și răscumpărări parțiale și totale – 392,14 milioane lei), cumulat pentru cele două categorii de asigurări (AG+AV), în valoare de 2,75 miliarde lei.

La 30 septembrie 2016, activau pe piața asigurărilor 32 societăți de asigurare dintre care 18 au practicat numai activitate de asigurări generale (AG), 7 au practicat numai activitate de asigurări de viață (AV) și 7 au practicat activitate compozită.

 

 

 

Citiți și despre: