Stiri: Stiri

Piața auto românească raportează cea mai mare scădere din Europa

18.06.2013

Luna mai a reprezentat pentru piața auto din România perioada cu cel mai abrupt declin la nivel european. Asociația Constructorilor Europeni de Automobile a anunțat că prima jumătate a anului curent a consemnat cel mai mare declin la nivel de număr de înmatriculări noi în UE din 1993 și până în prezent.

La nivelul României numărul de înmatriculări noi a scăzut cu 47 de procente stagnând la doar 4017 autoturisme, o diferență destul de mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut atunci când erau înmatriculate 7745 unități, relatează Agerpres citând Bloomberg.

În mai la nivelul Uniunii Europene cererea pentru autovehicule noi a cunoscut o scădere cu circa 5.9 la sută ajungând la 1.042.742 unități. Și la nivelul marilor piețe de autoturisme de pe continent s-a înregistrat o cerere mai mică din partea cosumatorilor. Astfel, în Spania cererea a scăzut cu 2.6%, în Italia cu 8%, în Germania cu 9.9% în timp ce în Franța interesul a scăzut cu 10.4%.

Pe de altă parte, Marea Britanie a raportat un avans de 11 procente în ceea ce privește numărul de autovehicule noi înmatriculate.

Sursă: Agerpres.ro