Piata berii in 2019

Piața berii în 2019: Tendințe europene

09.12.2019

Piața berii în 2019. Asociația Berarii României a publicat statisticile și tendințele în materie de bere la nivel european. La ora actuală, în Uniunea Europeană există peste 10.000 de fabrici de bere, potrivit celor mai recente cifre făcute publice de către Brewers of Europe. În același timp, producția, cât și consumul de bere au crescut treptat de la an la an în ultimii cinci ani.

Datele arată o creștere continuă pe mai multe valori cheie. Volumul producției de bere la nivel european a depășit 400 de milioane de hectolitri pentru prima dată în ultimul deceniu.

În anul 2018, consumul a crescut în fiecare țară. Consumatorii au putut alege dintr-o gamă de bere mai variată și mai specializată.

Piața berii în 2019. Ce produse aleg europenii

Unii consumatori se îndreaptă către produse cu concentrație mai mică de alcool, precum și spre produse fără alcool sau cu conținut scăzut de alcool din categoria berii.

Pierre Olivier Bergeron, Secretar General Brewers of Europe a declarat: „Este fantastic să poți anunța cea de-a 10.000-a berărie în Uniunea Europeană. Brewers of Europe salută toți producătorii noi de bere, mulți dintre aceștia fiind IMM-uri și microberării, și suntem foarte încurajați de rolul lor în diversificarea și consolidarea sectorului la nivel european”.

Conform acestuia, producătorii de bere răspund așteptărilor consumatorilor în ceea ce privește inovația în produse, producția sustenabilă, precum și varietatea de sortimente oferite.

De peste o jumătate de deceniu, datele indică un progres constant și susținut în industria berii, consolidând în continuare contribuția berii la economia europeană ca bun de consum major și marfă de export.

Piața berii în 2019. Cei mai mari producători de bere

Conform studiului, Polonia a devenit în 2019 al doilea mare producător de bere. Această țară a schimbat locul cu Marea Britanie.

În Franța, a crescut numărul de fabrici de bere cu 45%, de la 1.100 la 1.600.

În plus, Slovenia și Irlanda au înregistrat creșterea numărului de berării cu 50%, respectiv 25%.

Piața berii în 2019. Exporturi

De asemenea, exporturile au crescut din nou, Belgia rămânând cel mai mare exportator de bere din UE, depășind cu puțin Germania. Olanda continuă să exporte aproximativ 40% din producția de bere către alte părți ale globului.

România rămâne în top 10 piețe de bere din Europa

„Suntem bucuroși că România rămâne în top 10 piețe de bere din Europa, alături de Germania, Polonia, Marea Britanie, Spania, Olanda, Franța, Republica Cehă, Italia și Turcia, situându-se și în anul 2018 pe locul 7 din punctul de vedere al volumului pieței. Industria românească de bere este, totodată, unul dintre cei mai mari angajatori din Europa, un motor de creștere economică pentru economia locală, România ocupând locul 5 după Belgia, Marea Britanie, Austria și Franța, cu 5.973 de locuri de muncă generate direct și peste 85.000 locuri de muncă create în sectoarele conexe”, declară Julia Leferman, Director general Asociația Berarii României.

Topul țărilor în funcție de producția de bere:

 • Germania
 • Polonia
 • Marea Britanie
 • Spania
 • Olanda
 • Franța
 • Republica Cehă
 • România
 • Italia
 • Turcia

 

Citește și Topul clinicilor medicale private din România

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Piața berii în 2019: Tendințe europene

 1. Pingback: Interzicerea articolelor din plastic | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.