Piata birourilor 2020

Piaţa birourilor dă semne de revenire

08.10.2020

Piaţa birourilor 2020. Piaţa de birouri din Bucureşti dă uşoare semne de revenire, după o perioadă în care volumul tranzacţiilor a scăzut considerabil. În acest context, compania de consultanţă imobiliară 24REAL a înregistrat cele mai bune rezultate din acest an pe parcursul lunii septembrie, când a reuşit vânzarea cu succes a unei clădiri de birouri, cât şi securizarea unui număr de nouă tranzacţii de spaţii office în Bucureşti.

Piaţa birourilor 2020. Schimbările determinate de COVID-19

În ciuda schimbărilor apărute ca urmare a măsurilor de limitare ale răspândirii coronavirusului, dar şi cauzate de o incertitudine la nivelul pieţei imobiliare, luna septembrie a fost pentru companie cea mai bună din acest an şi în topul perioadelor cu cele mai multe tranzacţii încheiate cu succes.

„Piaţa traversează un val pozitiv, resimţit încă din perioada verii, când numărul de solicitări a crescut constant. Am primit cereri pentru relocări, extinderi ale spaţiilor ocupate, cât şi decizii ale unor chiriaşi de a-şi achiziţiona propria clădire de birouri şi a renunţa la costul reprezentat de chiria lunară. Sunt decizii interne ale companiilor, în funcţie şi de activitatea desfăşurată de către acestea. Avem, însă, un client, companie multinaţională din Germania, care tocmai şi-a triplat suprafaţa închiriată, pentru un spaţiu de birouri ultra-modern din proiectul Timpuri Noi Square, dezvoltat de către Vastint Romania”, a declarat Constantin Căpraru, managing partner 24Real.

Piaţa birourilor 2020. Tranzacţii

24Real a încheiat în ultimele săptămâni vânzarea unei clădiri de birouri de aproximativ 1.000 mp. din zona de Nord a Capitalei, cartierul Aviaţiei, cu 1,5 milioane de euro, către o companie din domeniul medical. Aceasta este una dintre cel mai mari tranzacţii ale companiei din acest an.

Aşadar, sfârşitul verii a adus şi cel mai mare număr de tranzacţii deblocate, pe fondul perioadei declanşate de starea de urgenţă, respectiv continuarea cu perioada stării de alertă. Echipa de consultanţi 24Real a securizat în ultimele săptămâni nu mai puţin de nouă tranzacţii, respectiv peste două negocieri încheiate cu succes pe săptămână, pentru companii din domeniile IT, amenajări interioare, servicii poştale şi livrări sau servicii financiare, în parcuri de birouri din Bucureşti, printre acestea numărându-se:

  • Timpuri Noi Square
  • Eliade Tower
  • Preciziei Business Center
  • Metav Business Park

Piaţa birourilor 2020. Estimări

Compania preconizează în acest an un volum total de tranzacţionare pe piaţa de birouri de 200.000 mp.

„Avem cerere foarte mare, ne apropiem chiar de normalul perioadei de toamnă pentru piaţa serviciilor de consultanţă imobiliară, ceea ce nu poate decât să ne indice că asistăm la o uşoară pantă de revenire. Suntem foarte aproape de a finaliza negocierile cu mai multe companii multinaţionale din regiune care vor să intre pe piaţa locală. Principalele cerinţe pe care le-am observat în procesul de negociere ţin de regulile de distanţare, de curăţenie şi siguranţă sanitară, majoritatea cererilor fiind pentru spaţii individualizate, în zone ferite de aglomeraţie. Evoluţia ascendentă a numărului de tranzacţii vine pe fondul unei bune cunoaşteri a pieţei de către echipa 24Real, prin identificarea de soluţii flexibile şi printr-o foarte bună mediere între proprietarii clădirilor de birouri şi companiile care sunt în căutarea unor spaţii de lucru pe termen mediu şi lung”, a adăugat Constantin Căpraru.

Citeşte şi Premieră pentru România pe piaţa serviciilor stomatologice

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Piaţa birourilor dă semne de revenire

  1. Pingback: Piaţa birourilor dă semne de revenire – Reporter

Comentariile nu sunt permise.