Stiri: Companii

Piața conectorilor

Piața conectorilor – diversă și interesantă

10.04.2024

Piața conectorilor. Suntem noi, ca ingineri, atrași de puterea soluțiilor familiare și ce pericole prezintă acestea? Piața de conectori este una dintre cele mai diverse și interesante din întreaga industrie electronică. Rolurile pe care trebuie să le joace variază de la cei mai mici conectori de date, până la cele mai mari surse de alimentare. Ele sunt folosite frecvent în unele dintre cele mai dure condiții de pe Pământ și, în ciuda acestui fapt, se așteaptă să ofere niveluri remarcabile de fiabilitate. Drept urmare, industria a răspuns cu o gamă mare de opțiuni, în cele ce urmează, vă prezentăm pe scurt concluziile trase de Connector Geek.

Cu o gamă atât de vastă de posibile utilizări, sunt puține companii care pot pretinde că produc o soluție pentru toate industriile. Mulți producători de conectori s-au specializat și sunt bine cunoscuți pentru crearea de soluții pentru anumite piețe. Ca ingineri, adesea profităm de acest lucru. Atunci când ne confruntăm cu vastitatea pieței de conectori, vom ignora automat anumite companii din lista noastră potențială de alegeri, deoarece presupunem că nu se adresează propriei noastre industrii.

Reguli autoimpuse

După un anumit timp, aceste presupuneri pot deveni reguli pe care ni le impunem. Cu toate acestea, când vine vorba de conectori, multe dintre aceste reguli pot fi încălcate. Atunci când creează un dispozitiv nou, sarcina principală pentru orice inginer ar trebui să fie să aleagă produsul care va rezolva cel mai bine provocarea lor de proiectare, iar, ca în multe aspecte, adesea există mai multe modalități de a proceda. Dacă ignorăm regulile și investigăm soluțiile pe care în mod normal le-am respinge, există lucruri surprinzătoare pe care le putem învăța.

Privind dincolo de percepție

Când privim dincolo de producătorii individuali, există categorii întregi de produse care au fost concepute pentru o aplicație, dar sunt potrivite pentru altele. De exemplu ați putea fi un susținător de mult timp pentru utilizarea conectorilor auto în medii industriale. Conectorii destinați utilizării în vehicule au multe de oferit inginerului industrial. Au fost proiectate pentru a supraviețui condițiilor dure întâlnite în unele dintre cele mai solicitante medii, de la temperaturi extreme până la contaminarea cu noroi și murdărie.

Conectorii de calitate auto sunt adesea proiectați în colaborare cu marii producători de automobile și, deoarece sunt utilizați în vehiculele produse în masă, sunt fabricați în cantități uriașe pentru piața globală. Acest lucru le face să fie rentabile și ușor de obținut și înseamnă, de asemenea, că instrumentele și expertiza necesare pentru a le conecta la cabluri sunt ușor de găsit.

Industria auto nu este singura care are nevoie de conectori dedicați. Sectorul militar și aerospațial a avut întotdeauna multe de spus despre conectorii pe care îi folosește. Un număr semnificativ de producători de conectori și-au făcut un nume prin specializarea în crearea de soluții de specificații militare (sau MIL-Spec). Sunt făcute să performeze în condiții grele, condiții care nu se limitează la câmpul de luptă.

Instrumentare geologică, automatizare industrială, vehicule comerciale – lista de aplicații potențiale pentru care un conector militar ar putea fi potrivit este practic nesfârșită. Inginerii din întreaga lume au nevoie de un conector care trebuie cuplat și deconectat frecvent, care va fi expus vântului și intemperiilor sau care trebuie protejat împotriva interferențelor electromagnetice nedorite (EMI). Dacă oricare dintre aceste condiții sună familiară, atunci una dintre mai multe familii de conectori MIL-Spec va avea probabil o soluție pentru dvs.

Industria conectorilor este vastă și variată

Există întotdeauna o altă cale: Punctul cheie pe care sper că îl puteți extrage din acest articol este că industria conectorilor este vastă și variată. Aceasta înseamnă că există aproape întotdeauna o modalitate diferită de a atinge același obiectiv. Și în timp ce această varietate poate părea descurajantă la început, rolul furnizorilor precum Aurocon COMPEC este de a face aceste alegeri mai ușoare.

Viziunea convențională ne poate face să presupunem că un anumit producător sau tip de produs nu va fi potrivit pentru nevoile noastre. Dar aceeași viziune convențională ne poate împiedica să vedem inovația extraordinară care are loc în întreaga industrie.

Nu lăsați familiarul să dicteze modul în care alegeți conectorii. Permiteți nevoilor dvs. de inginerie să fie ghidul care vă conduce către o soluție. Fiți clari cu privire la caracteristicile de care aveți nevoie, decideți asupra conectorului care se potrivește aplicației dvs. și ignorați pericolele prezentate de familiaritatea unor modele de conector.

Aurocon COMPEC vă oferă o gamă largă de conectori pe care o puteți accesa la adresa https://ro.rsdelivers.com/category/componente-electronice-alimentare-si-conectori/conectori.

Sursă: https://www.rs-online.com/designspark/the-danger-of-the-familiar

Autor: Grămescu Bogdan

Aurocon COMPEC SRL

 

 

Tel: 021 304 62 33

Fax: 021 304 62 34

Email:compec@compec.ro

Site: www.compec.ro

Parteneri: RS ComponentsSICK, STASTOHitachi

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/relee-photomos-componente-pentru-dispozitive-industriale-si-pentru-industria-auto/