Piata constructiilor din Romania

Piața construcțiilor din România va avea o evoluție pozitivă și în 2019

12.04.2019

Piața construcțiilor din România a avut o evoluție pozitivă în 2018. În plus, previziunile pentru 2019 sunt că va continua aceeași tendință ascendentă. Per total, numărul locuințelor terminate pe parcursul anului 2018 a fost cu 12% mai mare decât în 2017. Acest lucru a avut o influență pozitivă asupra dezvoltării generale a pieței materialelor de construcții din România.

Piața construcțiilor din România. Creștere și pe segmentul de zidărie

Pe segmentul de zidărie, piața a avut o creștere de +5,6% în 2017 față de 2017. Astfel s-a ajuns la un nivel de peste 6 mil. m³. Volumul este similar cu nivelul atins în 2008.

În primul trimestru din 2019 a continuat evoluția pozitivă înregistrată anul trecut pentru construcțiile rezidențiale. Acest lucru este dovedit atât de numărul autorizațiilor de construcție, care este în creștere față de 2018, cât și de demararea lucrărilor de șantier pentru multe proiecte de acest tip.

Piața construcțiilor din România. Creșterea numărului de blocuri noi

Creșterea pieței construcțiilor se datorează aproape în totalitate avansului numărului de blocuri noi construite. Acest lucru vine în contextul în care numărul locuințelor individuale finalizate anual în țară rămâne relativ constant în ultimii opt ani.

Piața construcțiilor din România. Ce spune conducerea companiei Wienerberger?

„Estimarea noastră, pornind de la primul trimestru al anului, este că piața construcțiilor va fi pe o tendință pozitivă și în 2019. Dincolo de creșterea pieței și a cererii, o evoluție importantă a momentului este dată de atenția sporită a clienților în etapa de documentare – ceea ce înseamnă că românii fac alegeri tot mai bine informate – și de interesul tot mai mare pentru alegerea soluțiilor accesorizate si a sistemelor complete pentru fiecare etapă importantă a construcției. În aceste condiții, Wienerberger România privește cu încredere la evoluția pieței în 2019”, a declarat presei Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing în cadrul companiei Wienerberger România.

Citește și Veste proastă pentru firmele care nu au case de marcat cu jurnal electronic!

 

 

 

 

Citiți și despre: