Slide

Stiri: Finante

Piața de externalizare a serviciilor de contabilitate și salarizare, în creştere

27.11.2014

IT-ul, agricultura și retailul sunt industriile cele mai preocupate de reducerea costurilor operaționale, anul viitor, se arată într-un studiu realizat de Accace, una dintre principalele companii de externalizare și consultanță de afaceri din Europa Centrală și de Est.

Anul acesta, piața locală de externalizare a serviciilor de contabilitate și salarizare a înregistrat creșteri, atât în ceea ce privește cererea, cât și din punct de vedere al dimensiunii companiilor care apelează la aceste servicii.

Această tendință va continua și în 2015, în special în cazul companiilor din domeniul IT, în agricultură și retail, în condiţiile în care acestea se numără printre industriile cele mai preocupate de reducerea costurilor operaționale în 2015.

În plus, confidențialitatea datelor și reducerea costurilor operaționale sunt printre principalele beneficii pentru care organizațiile din IT, agricultură și retail aleg să externalizeze serviciile de salarizare către o companie specializată.

„Însă atunci când vine vorba despre externalizarea serviciilor de contabilitate, avantajele sunt ușor diferite de la o industrie la alta. Astfel, în timp ce în agricultură această practică reprezintă doar o externalizare a riscului aferent, pentru altele, cum ar fi retailul, externalizarea serviciilor de contabilitate reprezintă o reducere semnificativă a timpului petrecut pentru introducerea de date contabile și procesarea acestora, în timp ce companiile din IT apelează la aceste servicii deoarece preferă să se concentreze pe core-business și să externalizeze tot ceea ce nu se încadrează în această categorie”, se arată în studiu citat.

Tendințe pentru 2015

Anul viitor, un element de noutate în zona de salarizare va consta în posibilitatea de a accesa online și de pe dispozitivele mobile fluturașii de salariu sau foile de pontaj, precum și rapoartele de salarizare ale managerilor.

De asemenea, o nouă tendință pe piața de contabilitate va fi creșterea gradului de digitalizare și automatizare a introducerii de date, serviciu care va intra în portofoliul Accace începând cu anul viitor.

„Suntem pregătiți din punct de vedere tehnologic pentru a ne alinia tendințelor anului 2015 și suntem dispuși să investim în această activitate de pionierat, în special în ceea ce privește contabilitatea. Accace va încerca să schimbe percepția asupra acestui serviciu și să o ducă la următorul nivel, cel digital”, a explicat Bogdan Badea, Managing Director Accace în România.

În ceea ce privește resursele umane specializate, reprezentantul Accace spune că, în momentul de față, în România putem vorbi despre o piață dinamică, cu multe proiecte pe zona financiar-contabilă, o posibilă rețetă a succesului în carieră putând fi o analiză amănunțită a oportunităților întâlnite.