Stiri: Companii

Piaţa de proiectoare, susţinută de Campionatul Euro 2016

05.05.2016

Campionatul Euro 2016 a avut deja un prim efect în creșterea vânzărilor de proiectoare în mai toate gamele, de la modelele cu rezoluție SVGA până la cele cu rezoluție WUXGA. Astfel, Epson anunță o cotă de 33% pe piața locală de proiectoare în primul trimestru al acestui an, ca număr de unități, menținându-și poziția de lider al pieței.

Comparativ cu primul trimestru al anului trecut, Epson a dublat numărul de proiectoare livrate, fiind peste ritmul de creștere al pieței.

Modelele cu cea mai bună evoluție au fost cele cu rezoluție WUXGA, SVGA și WXGA, precum și modelele interactive. În total, piața de proiectoare a crescut cu aproximativ 38% ca volum și cu 26% ca valoare în primul trimestru al anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Futuresource Consulting.

„Așteptând campionatul de fotbal, am estimat o creștere mare pe piața de proiectoare, care se vede încă din primul trimestru la nivelul întregii piețe. Pentru noi, campionatul Euro 2016 a avut deja un prim efect în creșterea vânzărilor de proiectoare în mai toate gamele, de la modelele cu rezoluție SVGA până la cele cu rezoluție WUXGA, și ne așteptăm ca tendința să continue în același ritm”, spune Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson România și Bulgaria.

Până la finalul anului, Compania estimează ca piața de proiectoare ar putea atinge un număr de 26.000 de unități, cu 25% peste anul trecut.