Stiri: IT&C

Vanzarile de smartphone-uri in 2018

Piața de smartphone-uri din România, creştere peste aşteptări. Ce telefoane preferă românii?

30.08.2018

Evoluţie bună pentru piața de smartphone-uri din România. În prima jumătate a anului, conform Avenir Telecom, vânzările de smartphone-uri au avut cea mai mare creștere din ultimii trei ani. Bugetul mediu alocat pentru un smartphone a ajuns la 200 de euro. În general, românii preferă telefoanele performante şi care au o autonomie ridicată a bateriei.

Creşterea pieţei de smartphone-uri a venit, aşadar, în contextul în care românii au ales să cumpere telefoane mai performante, care, implicit, au un preţ mai ridicat.

Vânzările de smartphone-uri au fost influenţate şi de creșterea timpului de folosire a telefoanelor. De asemenea, în perioada analizată s-a majorat şi consumul de internet și date mobile.

Piața de smartphone-uri din România, creştere de 40%

Per total, piața de smartphone-uri din România a avansat, în primul semestru din 2018, cu aproximativ 40%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Evoluția pozitivă a pieței de smartphone-uri din Rmânia a fost influenţată și de creșterea consumului la nivel general. O contribuţie a avut-o şi schimbarea strategiei producătorilor de smartphone-uri. Aceştia au lansat mai multe modele de telefoane din segmentele middle și high şi prin această decizie au mutat și atenția românilor către alte categorii de smartphone-uri.

Ce telefoane preferă românii?

Consumatorii români s-au orientat, în prima jumătate din 2018, către telefoane din gamele medie și de top. Aceştia și-au dorit şi smartphone-uri cu o durată de viață a bateriei mai mare.

Consumatorii români au arătat o preferință pentru flaghship-urile producătorilor. În decizia de cumpărare a unui smartphone, românii au fost ajutați de ofertele companiile de telefonie, precum și de promoțiile retailerilor.

Preţul mediu pe piaţa smartphone-urilor din România

Şi bugetul mediu alocat de România a crescut. Avansul a fost de 13%, comparativ cu nivelul din 2017.

Prin urmare, prețul mediu al smartphone-urilor vândute în România a depășit suma de 200 euro.

 

Smartphone-urile Energizer

În acest context, Avenir Telecom a lansat seria de telefoane mobile premium Energizer®. Aceste smartphone-uri deţin o durată mare de viață a bateriei. În plus, ele sunt oferite împreună cu accesorii de protecție, la cele mai înalte standarde de calitate.

„Vom continua demersul început anul acesta și vom introduce în portofoliu noi modele de telefoane Energizer, în aceasta toamnă. Astfel, gama de telefoane va fi completată de opt noi modele, dintre care cinci vor fi smartphone-uri cu caracteristici de top, rezistente și de calitate, cu o durată mare de viață a bateriei, performante, cu feature-uri specifice telefoanelor high-end, dar la un preț mai bun”, spune Costin Soare, director general Avenir Telecom.

Citeşte şi Avertisment pentru toţi cei care au dispozitive mobile cu Android