Stiri: Sanatate

Piața de retail farmaceutic.

Tranzacţie importantă pe piaţa farmaceutică

08.03.2021

Piaţa farmaceutică 2021. Consiliul Concurenței a anunţat că a autorizat tranzacția prin care Grünenthal Pharma Gmbh & Co. Kg intenționează să preia unele drepturi şi active asociate brandului CRESTORTM în România.

Grünenthal Pharma Gmbh & Co. Kg este societatea-mamă a grupului Grünenthal a cărui activitate se concentrează pe dezvoltarea și producția de analgezice.

Piaţa farmaceutică 2021. Activele preluate

Piaţa farmaceutică 2021. Brandul CRESTORTM este deținut de IPR Pharmaceuticals, Inc. Pe teritoriul ţării noastre, activele asociate brandului CRESTORTM ce urmează a fi preluate sunt formate din nume de domeniu, înregistrări de produse, autorizații de punere pe piață, licență pentru utilizarea brevetelor, mărcilor, drepturilor de proprietate intelectuală neînregistrate, drepturilor de proprietate intelectuală referitoare la know-how-ul privind ambalarea, fabricarea, înregistrarea produselor și informațiile privind reglementarea.

În urma evaluării efectelor concentrării economice, Consiliul Concurenţei a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa locală sau pe o parte substanţială a acesteia. În plus, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Piaţa farmaceutică 2021. Decizia de preluare va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă. Acest lucru se va întâmpla după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citeşte şi Corteva Agriscience: „Inovația poate îmbunătății sustenabilitatea sistemelor alimentare”