Piaţa imobiliară din Europa începe să se redreseze

06.02.2014

Piaţa imobiliară din Europa începe să se redreseze, în contextul în care zona euro îşi revine în urma celei mai lungi recesiuni din istoria sa. Astfel, investiţiile în acest segment îşi redobândesc atractivitatea, potrivit unui studiul realizat de EY. 

În statele membre care au fost cele mai afectate de criză, precum Spania sau Olanda, tranzacţiile încep să fie reluate, iar încrederea investitorilor este la cel mai ridicat nivel.

„Investitorii au devenit mai conştienţi de noile evoluţii care au loc în sector. Printre acestea se numără şi pierderea constantă din cota de piaţă a brokerilor tradiţionali în favoarea serviciilor de listare online, evoluţia segmentului de home office şi impactul generat de e-commerce asupra proprietăţile comerciale”, au explicat autorii studiului.

Raportul mai arată că volumul tranzacţiilor are îndeplinite condiţiile să se majoreze în acest an, iar criza creditelor din zona euro nu mai este un factor determinant pentru investiţiile în real estate.

În plus, respondenţii chestionaţi afirmă că pieţele imobiliare din toate ţările Uniunii Europene se vor dovedi atractive în 2014, iar oferta de active imobiliare va avansa.

Cererea pentru finanţări mixte şi surse alternative de creditare va creşte, în timp ce piaţa titlurilor de valoare cu garanţii ipotecare pe proprietăţi comerciale s-ar putea relansa.

„În contextul redresării pieţelor externe mature, în următoarele 18 luni, piaţa imobiliară din România are toate premisele să fie una dintre candidatele importante pentru fondurile de investiţii », a declarat David Ţiplea din cadrul EY.

Potrivit lui, vom asista şi la vânzări de portofolii din partea corporaţiilor care sunt mari proprietari de active imobiliare, dar nu sunt dezvoltatori.

Citiți și despre:

  • Ce proprietăți caută investitorii imobiliariCe proprietăți caută investitorii imobiliari Investitorii imobiliari din Europa se orientează spre pieţele a căror economie începe să se redreseze, uitându-se la proprietăţile de clasă secundară, în timp ce competiţia pentru activele imobiliare europene […]
  • Cele mai scumpe apartamente scoase la vânzare în RomâniaCele mai scumpe apartamente scoase la vânzare în România Cele mai scumpe apartamente scoase la vânzare în România au un preț de la peste 200.000 de euro (în Iași) și ajung până la două milioane de euro (în București), potrivit unei analize a Imobiliare.ro. Este […]
  • Vânzări de 1 milion de euro pentru Evocasa SelectaVânzări de 1 milion de euro pentru Evocasa Selecta Adama a anunţat că a înregistrat o cifră de vânzări ce depăşeşte 1 milion de euro pentru apartamentele din proiectul rezidenţial Evocasa Selecta. Ansamblul se află în centrul Bucureştiului, în apropiere de […]
  • O treime din apartamentele Adora Urban Village, vânduteO treime din apartamentele Adora Urban Village, vândute La sfâşitul lunii ianuarie, Adora Urban Village a ajuns la un grad de ocupare de peste 30%. Proiectul rezidenţial a fost inaugurat în vara trecută de către Tagor în sud-vestul Bucureştiului. „Primele două […]
  • Prețurile apartamentelor vechi, în scădere și în octombriePrețurile apartamentelor vechi, în scădere și în octombrie Vânzătorii de apartamente vechi au fost nevoiţi să scadă preţurile medii solicitate în ultima lună cu până la 3%, având în vedere că dezvoltatorii imobiliari au finalizat multe locuinţe care pot fi […]