Stiri: Constructii

Piata imobiliara martie 2021

Piaţa imobiliară din România a avansat cu 10%, în 2015

25.01.2016

Anul trecut, piaţa imobiliară din România a avansat cu 10%, comparativ cu 2014, atât în ceea ce priveşte valoarea, cât şi volumul tranzacţiilor realizate, conform unei analize a companiei imobiliare Re/Max. De asemenea, previziunile pentru anul curent indică o creştere de 5%.

„Cu siguranţă, 2015 a fost anul revenirii pieţei imobiliare locale. Astfel, anul trecut am asistat nu doar la o majorare a pieţei în principalele oraşe din ţară, ci şi la o creştere a încrederii investitorilor care au relansat proiecte în toţi polii principali precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Arad sau Braşov. În plus, observăm că piaţa are perspective de dezvoltare pentru următorii ani”, a declarat Răzvan Cuc, preşedintele Re/Max România.

Conform analizei, preţurile medii din principalele oraşe ale României sunt stabile, acestea variind de la oraş la oraş. În Bucureşti şi Cluj-Napoca, preţul mediu pe metrul pătrat, pe segmentul rezidenţial, este de circa 1.000 – 1.100 euro, iar în Braşov ajunge la 850 euro/mp.

„În ceea ce priveşte segmentul rezidenţial, suntem de părere că piaţa va reacţiona diferit în funcţie de oraşul la care facem referire, aşa cum s-a întâmplat şi în 2015. Însă, credem că 2016 va aduce creşteri ale preţurilor medii naţionale cu cel puţin 5% – atât la locuinţele vechi, cât şi la cele noi”, a mai spus preşedintele Re/Max România.

În cele patru oraşe analizate de companie imobiliară se află în dezvoltare proiecte rezidenţiale ale unor dezvoltatori privaţi care însumează peste 10.000 de unităţi locative ce urmează a fi livrate în 2016.