Stiri: IT&C

Piaţa locală a proiectoarelor, în creştere cu 44% în trimestrul doi

04.08.2014

BenQ a înregistrat în al doilea trimestru o creștere de 107% a vânzărilor pe segmentul proiectoarelor, în timp ce piața locală a avut o un avans de 44%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de compania FutureSource Consulting.

Astfel, BenQ rămâne astfel liderul pieței de proiectoare în România, cu o cotă de 49,3%, de trei ori mai mare decât a companiei poziţionate pe al doilea loc.

“Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia a fost un vector important al pieței, aducând creșteri ale vânzărilor pe toate categoriile de proiectoare. În această perioadă am observat o tendință clară de creștere a vânzărilor de modele Home Cinema, având în vedere cererea formulată de consumatori, dar și ofertele promoționale ce au contribuit la evoluția vânzărilor”, a declarant Dragoș Salamac, Country Head BenQ pentru România.

Astfel, în perioada aprilie-iunie, vânzările de proiectoare BenQ cu rezoluție Full HD (1920 x 1080p) au avansat cu 188%, iar cele cu rezoluție WXGA (1280 x 800p) au înregistrat o creştere de 253%.

De asemenea, în perioada analizată BenQ a înregistrat un avans al vânzărilor de 129% pe segmentul Home Cinema, 113% pe cel instituțional și 96% pe segmentul corporate.

“Chiar dacă nu au folosit proiectoarele pentru vizionarea meciurilor, unii dintre cumpărători au decis să achiziționeze video-proiectoare ca urmare a ofertelor promoționale disponibile în această perioadă. Astfel, BenQ a comercializat în trimestrul al doilea atât proiectoare profesionale, cu un preț de raft de 35.000 de ei, dar a reușit să crească vânzările și pe segmentul produselor premium pentru Home Cinema, cum este modelul BenQ W1500 cu proiecție wireless HDMI Full HD integrată, la un preț de raft de 7.500 de lei”, completează Dragoș Salamac.

În trimestrul al doilea din acest an, piața locală de video-proiectoare a crescut cu 44% din punct de vedere cantitativ și cu 52% din punct de vedere valoric, ceea ce arată o orientare a consumatorilor către modele cu funcții și capabilități avansate.