Stiri: Logistica

Piata masinilor electrice din Europa

Piaţa maşinilor electrice din Europa: Creşteri importante în următorii doi ani

27.08.2021

Piaţa maşinilor electrice din Europa. Interesul pentru vehicule electrice creşte la nivel european. 55% dintre consumatori şi 100% dintre managerii de flote şi-au anunţat intenţia de a cumpăra un astfel de vehicul în următorii doi ani, conform sondajului e-Readiness Report 2021, realizat de departamentul de strategie globală din reţeaua PwC.

Piaţa maşinilor electrice din Europa. Avans de 23%

Vânzările de vehicule electrice ar putea atinge 23% (1,7 milioane unităţi) din totalul vânzărilor de maşini noi până în 2024, pe cele mai importante şase pieţe din Europa:

  • Franţa
  • Germania
  • Italia
  • Norvegia
  • Spania
  • Elveţia

Evoluţia pozitivă este impulsionată de maşinile cu baterii.

Segmentul B2B

Segmentul de flotă (B2B) va rămâne cel mai atractiv, cu o cotă estimată la aproximativ 55% din totalul pieţei de maşini electrice, cele mai importante trei criterii avute în vedere pentru aceste achiziţii fiind:

  • imaginea companiei
  • stimulentele fiscale
  • reducerea amprentei de carbon

Astfel, în următorii doi ani, companiile mari vor deţine cele mai mari flote de maşini electrice, în timp ce firmele medii vor înregistra cea mai mare creştere.

„În ultimii ani consumatorii din Europa au început să devină din ce în ce mai preocupaţi de protejarea mediului, ceea ce a dus şi la creşterea interesului pentru maşinile nepoluante. Astfel, piaţa auto are şanse să se redreseze, după criza sanitară, şi printr-o orientare mai mare către vehiculele electrice, mai ales că multe state susţin achiziţia de maşini electrice şi hibride prin stimulente financiare care ajung să reprezinte până la o treime din preţul de vânzare cu amănuntul al acestora pe unele pieţe”, spune Daniel Anghel, Partener, Lider pentru industria auto, PwC România.

Principalii factori menţionaţi de respondenţi pentru alegerea unei maşini electrice sunt economia de combustibil, impactul asupra mediului şi posibilitatea de a încărca maşina acasă. Iar printre argumentele contra se numără timpul de încărcare şi lipsa infrastructurii publice de încărcare.

Citeşte şi Topul celor mai bune maşini electrice