Slide

Stiri: Sanatate

Piata produselor BIO din Romania

Piaţa produselor BIO din România, creştere spectaculoasă

18.09.2018

Românii încep să prefere şi ei produsele BIO. Astfel, de la an la an, vânzărilor acestora sunt în creştere. Conform datelor magazinului GetBio.ro, în România, piața produselor BIO are o creștere de 30% în anul curent.

Creşterea spectaculoasă nu se observă doar în România, ci şi la nivel european sau mondial.

Piaţa produselor BIO din România: Clasamentul european

La nivelul Uniunii Europene, ţara cu cea mai mare piaţă de produse ecologice este Germania. Acolo, vânzările anuale ajung la 9,5 miliarde de euro.

Pe de altă parte, din punct de vedere al ponderii produselor BIO în vânzările totale de alimente, topul este condus de Danemarca. În această țară, 9,4% din totalul produselor vândute într-un an sunt ecologice.

Alte state europene care preferă produsele BIO sunt Luxemburg (8,6%), Elveția (8,4%) și Germania (7%).

Piaţa produselor BIO din România: Ce se întâmplă în ţara noastră?

În ţara noastră, vânzările de produse ecologice reprezintă doar 2-3,5% din totalul alimentelor comercializate.

“În România, trendul nutriției sănătoase și achiziționarea de produse BIO se manifestă mai degrabă declarativ la nivelul consumatorilor decât practic la raft. Vânzările de produse bio se situează între 2%-3,5% pentru majoritatea categoriilor de produse alimentare, în timp ce pe zona de produse nealimentare, ponderea produselor sănătoase, în volumul total de vânzări, nu depășește 2%”, explică Sergiu Moga, managerul magazinului online Getbio.ro.

Chiar dacă piaţa produselor BIO din România este încă la început, nu trebuie trecut cu vederea faptul că acest fenomen s-a extins și în ţara noastră. Aşadar, produsele bio reuşesc să atragă tot mai mulți consumatori de la an la an.

De asemenea, România trimite spre export cantități tot mai mari de produse ecologice, spre avantajul producătorilor.

Piaţa produselor BIO: 20 de milioane de euro

Piața produselor BIO din România este încă la început de drum. Cu toate acestea, piaţa este una foarte dinamică.

Astfel, piaţa produselor ecologice a avut creșteri notabile în ultimii ani.

În plus, companiile prezente pe piaţa produselor BIO estimează că aceste creșteri din ultimii ani, de 30%, se vor menţine până în anul 2020.

„Produsele BIO reprezintă o proporție mică din piață, iar după creșterile înregistrate în ultimii ani, suntem încrezători că tot mai mulți consumatori vor înțelege beneficiile acestor produse și încet-încet le vor introduce în stilul lor de viață”, declară managerul Getbio.ro , Sergiu Moga.

Citeşte şi Fabrica de ulei Argus, 70 de ani de activitate. Principalele realizări ale companiei