Piaţa recoltării de celule stem începe să se stabilizeze

29.04.2015

În ultima perioadă, piaţa de celule stem din România a început să se maturizeze, în condiţiile în care aceasta începe să se cearnă, rămânând doar companiile serioase, care oferă servicii de calitate. În acest context, banca daneză Stem Sure a înregistrat în primele 4 luni ale acestui an, o creştere de peste 20%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, a numărului de viitori părinţi care apelează la serviciile de recoltare şi stocare de celule stem oferite de bancă, care a împlinit luna aceasta 6 ani de activitate în România.

“Anul 2015 a început extrem de bine pentru Stem Sure. Înregistrăm o creştere de peste 20% a numărului de clienţi, în condiţiile în care viitorii părinţi au devenit mai conştienţi de importanţa pe care o are alegerea unei bănci de celule stem care să pună accent pe calitatea serviciilor, de care la un moment dat ar putea depinde Şansa la sănătate a copiilor lor. În luna aprilie, Stem Sure sărbătoreşte şase ani de prezenţă pe piaţa din România, şase ani în care am reuşit să oferim încredere părinţilor români, servicii de calitate, încredere şi, bineînţeles, experienţa şi siguranţa unui sistem de sănătate ce poate fi un exemplu pentru cel românesc: sistemul danez”, a declarat dr. Bogdan Ivănescu, preşedintele Stem Sure.

În cei saşe ani de activitate, Stem Sure a stocat în Danemarca, per total, mai mult de 8.000 de probe de celule stem recoltate la naşteri în România.

Referitor la evoluţia cifrei de afaceri a Stem Sure, dr. Bogdan Ivănescu a afirmat că anul trecut banca de celule stem a înregistrat un avans de 5% comparativ cu anul precedent, raportând afaceri de 1,2 milioane de euro.

“În anul 2014, am atins un procent de creştere de 5%, faţă de anul anterior, realizând o cifră de afaceri de peste 1,2 milioane euro. Şi în acest an vom continua să creştem, dacă ne uităm la evoluţia pe care am avut-o în prima parte a anului. Cel mai probabil, avansul înregistrat în 2015 va fi unul cu două cifre”, a continuat preşedintele Stem Sure

Citiți și despre: