Pierderea de date confidenţiale, o problemă mare pentru companii

02.12.2015

O mare parte dintre companii (73%) au fost afectate de incidente interne de securitate a informației, cea mai frecventă cauză pentru pierderile de date confidențiale fiind angajații, conform unui studiu despre securitatea informațiilor în companii, derulat de Kaspersky Lab și B2B International în 2015.

Astfel, pe măsură ce infrastructura IT a unei companii se dezvoltă, același lucru se întâmplă şi cu peisajul amenințărilor, noile componente creând noi vulnerabilități.

Situația este agravată de faptul că nu toți angajații pot ține pasul cu peisajul IT, aflat în continuă schimbare.

Potrvit raportului, la nivel mondial, 21% dintre companiile afectate de amenințări interne au pierdut informații valoroase care au avut un impact asupra afacerii lor. Studiul a dezvăluit şi cazuri de scurgeri accidentale de informații (28%) și scurgeri intenționate de informații valoroase din companie (14%).

„Nu este niciun secret că doar o soluție de securitate nu este suficientă pentru a proteja informațiile companiei, iar rezultatele studiului confirmă acest lucru. Este nevoie de o abordare integrată, pe mai multe niveluri, care să includă instruirea angajaților, utilizarea soluțiilor specializate și introducerea unor politici de securitate, cum ar fi restrângerea drepturilor de acces”, a afirmat Konstantin Voronkov, Head of Endpoint Security, la Kaspersky Lab.

 

 

Citiți și despre: