Stiri: Retail

Pietele din Romania

Piețele din România rămân deschise

23.03.2020

Piețele din România. Asociația Administratorilor de Piețe din România a anunțat că a luat decizia de a ține deschise piețele agroalimentare. Acest lucru se întâmplă chiar după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2/ 21.03.2020.

Piețele din România. Fructe și legume proaspete

Decizia a fost luată pentru ca producătorii agricoli români să aibă unde să-și vândă fructele și legumele, iar populația de unde să se aprovizioneze cu produse proaspete și sănătoase. Reprezentanții Asociației consideră că este important ca piețele agroalimentare să nu se închidă pentru că, altfel, producătorii agricoli nu vor avea unde să-și vândă fructele și legumele și vor fi nevoiți să le arunce.

Piețele din România. Ce spune președintele Asociației Administratorilor de Piețe din România

„Dispozițiile Ordonanței Militare nr. 2 trebuie înțelese și interpretate și în spiritul lor, rațiunea emiterii acestei ordonanțe fiind aceea de a preveni răspândirea COVID-19 prin limitarea circulației persoanelor doar pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază. Piețe agroalimentare funcționează în mai multe zone ale marilor orașe, astfel încât cumpărătorii pot să se aprovizioneze fără a parcurge distanțe mari, limitându-se riscul răspândirii virusului”, a declarat Ioan Teodor Birț, președintele Asociației Administratorilor de Piețe din România.

Pe lângă spațiile destinate producătorilor locali, vor rămâne deschise cele în care se desfășoară activități de vânzare a:

  • produselor alimentare
  • produselor veterinare
  • produselor farmaceutice
  • serviciilor de curățătorie

Măsuri de prevenție a răspândirii coronavirusului

„ În continuare spațiile vor fi dezinfectate și vom lua toate măsurile de prevenție dispuse de autorități,  am informat producătorii agricoli cu privire la măsurile pe care trebuie să le respecte, iar cumpărătorii sunt rugați să evite formarea de grupuri de persoane”, a mai precizat Ioan Teodor Birț.

Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România reunește 32 de entități (instituții și societăți comerciale) din întreaga țară.

Citește și Cora România: Luăm măsuri pentru a asigura accesul tuturor la cele mai căutate produse