Stiri: Logistica

Piloţii Air France, în grevă până pe 16 iunie

13.06.2016

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează, se află sau se deplasează pe teritoriul Franţei că asociația piloților companiei Air France a intrat în grevă, alăturându-se sindicatelor din domeniul transportului feroviar și din cadrul serviciilor de colectare. Sindicatele intenționează să prelungească greva până la data de 16 iunie 2016.

Compania Air France a precizat că va asigura 80% dintre zborurile pe distanță lungă, peste 85% pentru cele interne și aproximativ 70% din cele pe distanță medie – precum și ruta Paris – Bucureşti, dinspre și spre aeroportul Charles de Gaulle.

Întrucât în perioada menționată pot avea loc întârzieri sau modificări ale orarului de zbor, se recomandă pasagerilor (suporterilor) cetăţeni români să contacteze compania aeriană înaintea efectuării călătoriei și să ia în calcul posibilitatea de a petrece un timp mai îndelungat în aeroport.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă, care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.