Stiri: Finante

Piraeus Bank: În România nu se aplică niciun fel de limitare a operațiunilor

29.06.2015

În România nu se aplică niciun fel de limitare a operațiunilor băncii Piraeus Bank, a anunţat instituţia financiară cu capital elen, în condiţiile limitărilor impuse de băncile din Grecia.  Piraeus Bank România este subsidiară locală, bancă românească și are capital grecesc. Toate operațiunile sunt localizate și integrate politicilor pieței bancare din România, reglementate de BNR.

„Nu sunt implementate politici de control de capital, nu sunt închise băncile și nici nu sunt limitate operațiunile”, au spus reprezentanţii băncii.

Clienții Piraeus Bank România beneficiază de prevederile privind garantarea depozitelor prin Fondul de Garantare a Depozitelor de până la 100.000 de euro.

Banca Națională a reglementat foarte clar intervențiile acționarilor tuturor băncilor, inclusiv ai celor din Grecia. Există un protocol foarte clar, cu reguli precise privind interferența acționarilor.

Piraeus Bank are active de 2 miliarde de euro, lichidități peste media pieței și solvabilitate solidă, de 12,7%. În total, Piraeus Bank România are 300.000 de clienți în cele 120 de sucursale din țară.

Duminică, premul ministrul Greciei, Alexis Tsipras a afirmat că băncile din Grecia vor rămâne închise pentru o perioadă care nu a fost menţionată, iar retragerile de numerar vor fi restricţionate.