Stiri: Finante

Piraeus Bank România a lansat o ofertă de conversie a creditelor luate în franci elveţieni

16.08.2016

Piraeus Bank România a lansat o nouă ofertă de conversie a creditelor luate în franci elveţieni. Aşadar, clienții băncii care au contractat astfel de credite pentru nevoi personale cu garanție imobiliară, ipotecare sau de investiții imobiliare pot putea beneficia de o ofertă creată special pentru a veni în sprijinul lor.

Piraeus Bank România a decis să preia de la clienții care întâmpină dificultăți financiare în rambursarea creditelor contractate, o parte din efectele negative ale evoluției nefavorabile a cursului de schimb al CHF, propunând reduceri ale soldului creditului și conversia în moneda locală (RON).

Decizia cu privire la acest program a fost luată de către acționarul majoritar (Piraeus Bank Grecia), urmând a fi supusă ratificării de către Adunarea Generală a Acționarilor Piraeus Bank România S.A.

“Piraeus Bank România vine încă o dată cu o ofertă personalizată în întâmpinarea clienților care trebuie să facă față în prezent unui nivel ridicat al gradului de îndatorare ca urmare a aprecierii cursului de schimb al CHF. Acum, oferta Băncii permite reducerea soldului creditului și conversia acestuia în lei, ceea ce va conduce la scăderea ratei lunare de plată și la eliminarea expunerii la riscul valutar”, a declarat Cătălin Pârvu, CEO Piraeus Bank România.

De asemenea, banca a anunţat că reprezentații Piraeus Bank vor planifica și vor demara contactarea persoanelor care dețin credite în CHF cu garanție imobiliară, prioritar a acelora care au întâmpinat dificultăți la rambursarea creditelor. În plus, banca va analiza în perioada următoare situația financiară a fiecărui client, pentru a verifica îndeplinirea criteriilor de aplicare a noului program.

Ce presupune programul:

– reducerea imediată a soldului creditului în CHF cu 15%;

– conversia în RON a soldului obținut după aplicarea reducerii menționate;
suplimentar, 2 reduceri de câte 10%, aplicate la fiecare 3 ani, dacă pe parcursul acestor perioade nu se vor înregistra întârzieri la plata ratelor.

Pentru a beneficia de această ofertă, clienții Piraeus Bank România trebuie să se asigure că nu înregistrează în prezent întârzieri la plata ratelor mai mari de 89 de zile.