Producatori

Piroux Industrie România își extinde activitățile în țara noastră

01.07.2018

Compania va inaugura anul acesta un nou site de producție la Târgu-Jiu. Grupul Piroux Industrie este o afacere de familie specializată în prelucrarea metalelor, demarată în Franța în anul 1978 de către Michelle Piroux și soția sa. Activitatea grupului în România a fost începută în anul 2000, odată cu înființarea societății Compa-Piroux, în parteneriat cu o altă societate românească specializată în mecano-sudură, și achiziționarea unei clădiri în uzina Dacia Pitești pentru realizarea de containere logistice. Un an mai târziu, în 2001, are loc înființarea Piroux Industrie în România și începerea activității de comercializare a nacelelor Haulotte, iar în 2002 începe închirierea acestor echipamente, odată cu participarea simultană la proiectele Cora Pantelimon și Carrefour Orhideea din București.  În 2003 este înființată compania CDP Access, ca urmare a necesității de separare a activității de comercializare și închiriere a nacelelor de activitatea principală de producție industrială a Piroux Industrie România. În același an, CDP Access își consolidează poziția de lider și pe segmentul de renting, dominând din acel moment piața din țara noastră.

Compania CDP Access, parte a grupului Piroux Industrie România, primește în anul 2006 Diploma de Onoare în cadrul Galei Laureaților TIB 2006, unde au participat 621 de companii autohtone și 330 de firme din străinătate. Criteriile avute în vedere la evaluare au fost noutatea tehnică, gradul de tehnologizare, performanțele, designul, impactul de piață, protecția mediului și compatibilitatea cu standardele internaționale.

În anii ce au urmat, Grupul Piroux și-a extins treptat activitățile din țara noastră prin construirea propriului site industrial situat în Mioveni-Clucereasa în 2006, iar în 2014 și 2016 sunt extinse activitățile cu o clădire suplimentară dedicată sudării șasiului autobuzului Iveco și crearea unui al doilea site de producție în Valea Stânii. Anul trecut, compania a mai inaugurat cea de-a doua linie de cataforeză la cel de-al doilea site de producție, iar pentru anul acesta este planificată crearea celui de-al treilea site Piroux la Târgu-Jiu, numit S2M.

Grupul Piroux a pus mereu accent pe calitatea produselor confecționate, aceasta fiind o prioritate care stă la baza fiecărui proces din cadrul activității de producție. Valorile care întregesc performanța și calitatea operațiunilor grupului sunt, de asemenea, foarte importante, domnul Stanislas Delayat, Directorul General CDP Access, declarându-ne că     „Grupul Piroux se angajează să respecte cele cinci valori puternice ale sale pe care își fondează identitatea: satisfacția clientului, securitatea angajaților, îmbunătățirea continuă a performanței, implementarea unor procese de fabricație performante și implicarea persoanelor.”

Serviciile oferite și tehnologiile utilizate în procesul de producție

Piroux Industrie deține în România 3 unități de producție în cadrul cărora principalele servicii oferite clienților sunt realizarea de piese metalice mecano-sudate, prelucrarea tablei fine sau celei de mare grosime, realizarea de decupaje prin laser, îndoire, uzinaj cu mașini CNC, prelucrare, sudură sau sertizare. Serviciile de cataforeză sunt oferite pentru protejarea pieselor împotriva coroziunii prin oferirea unei protecții fine și eficace, compania asigurând și ambalarea și livrarea pieselor în funcție de necesitățile clienților.

Piroux dispune de cele mai noi și moderne tehnologii de prelucrare a metalelor de la concepție până la livrare. Pentru prelucrarea metalelor sunt utilizate tehnologii precum laser tablă/țeavă cu fibră optică, mașini de îndoit, roboți de sudură, centre de prelucrare cu comandă numerică, iar pentru prelucrarea suprafețelor compania propune diverse tehnici de protecție împotriva coroziunii sau pentru aplicarea de finisări realizate prin linia de cataforeză, linia de vopsea pudră sau cabina de vopsea lichidă.

Domnul Stanislas Delayat ne-a declarat că un rol important îl au și procesele de integrare a pieselor, controlul calității și logistica utilizată: „Noi montăm și asigurăm finisarea pieselor complexe în atelierele noastre. Ținem să furnizăm produse de calitate, iată de ce piesele fabricate sunt supuse controalelor în fiecare etapă a procesului de producție. Serviciul de logistică completă se adaptează constrângerilor de ambalare și livrare a clienților în Franța, în Europa și de asemenea în lumea întreagă”, a explicat acesta.

Clienții principali și piețele de desfacere a produselor

În România, grupul Piroux Industrie a fost implicat în multe proiecte de producție importante având clienți renumiți precum Haulotte – pentru realizarea de echipamente de ridicare, Dacia – pentru cataforezarea pieselor de schimb și a pieselor serie, Iveco – pentru realizarea șasielor de autobuz și Ballore – Proiect BlueBus, pentru realizarea de șasie pentru autobuze urbane electrice. Alți clienți importanți au mai fost Renault Track Defense, Lancy, Parkeon, Volvo, Nexter sau Lamberet.

Prin intermediul companiei CDP Access și a utilajelor din dotare, Piroux Industrie România a fost implicată cu succes și în finalizarea multor mall-uri din țara noastră, precum Afi Palace Cotroceni, Sun Plaza București, Băneasa Shopping City, Tomis Mall Constanța, Shopping City Ploiești, Iulius Mall Cluj, Mall Electroputere Craiova, Armonia Mall Arad, Promenada Mall Bacău, Sibiu și Brăila, Gold Plaza Baia Mare etc. 

Principalele piețe de desfacere acoperite prin activitatea din țara noastră sunt industria automotive (Dacia, Volvo, Ballore), armată (Renault Trauck Defense, Nexter), transport (Renault Traucks, Volvo Trucks și Lamberet), construcții și lucrări publice (Haulotte, Lancy) echipamente urbane și inter-urbane (Parkeon).

Avantajele competitive ale Piroux Industrie România

Cu o experiență bogată în domeniu, Piroux Industrie România oferă un raport optim preț/calitate, concentrându-se pe satisfacția clientului și pe îmbunătățirea continuă a performanței. Angajații companiei au o cunoaștere aprofundată a cerințelor auto, iar firma deține competențe multiculturale deservind clienți variați de pe teritoriul european, dar și din spațiul extracomunitar. Cei 14 ani de experiență ai companiei CDP Access din cadrul grupului Piroux fac acum posibilă repunerea fiecărui echipament în funcțiune cu rapiditate și eficiență, la standardul impus de fabricant.

Un avantaj important îl constituie parteneriatul cu furnizorul de utilaje și piese de schimb Haulotte Group, lider pe piața europeană și poziționat în top 3 la nivel mondial. „Beneficiind de suportul tehnic excelent din partea acestui furnizor de top, cu vastă experiență, obținem un avantaj care nu poate fi ignorat și care ne ajută să răspundem prompt oricărei solicitări din Romania în maxim 24 de ore. Prin urmare, serviciul tehnic pus la dispoziția clienților noștri este unul din stâlpii de rezistență ai firmei”, a continuat domnul Stanislas Delayat, Directorul General, CDP Access.

În prezent, în cadrul grupului Piroux Industrie din România lucrează aproximativ 450 de angajați. Anul acesta, odată cu deschiderea celui de-al treilea site de producție la Târgu Jiu, numărul acestora va crește cu încă 150 de persoane. În ceea ce privește societatea CDP Access, aceasta numără o echipă de 22 de angajați, compania fiind în plin proces de extindere. Fiecare angajat în parte este respectat, conducerea grupului fiind conștientă că succesul în afaceri nu poate fi atins decât prin performanța și loialitatea angajaților.

Investiții efectuate și rezultate economice

Cele mai recente investiții efectuate de grupul Piroux în România au avut în vedere, pentru anul trecut, extinderea amplasamentului de producție Țițești prin crearea celei de-a doua linii de cataforeză, achiziționarea a 3 roboți de sudură și instalarea unui al doilea control braț 3D. Pentru anul 2018, urmează crearea celui de-al treilea site de producție la Târgu-Jiu  și achiziționarea unui laser de țevi de ultimă generație, a unui robot de sudură, a unei mașini de îndoit și a celui de-al treilea braț de control 3D.

În anul 2019, grupul Piroux va avea în vedere extinderea site-ului de producție din Titești cu încă 3.000 de metri pătrați, extinderea site-ului de la Târgu-Jiu cu încă 5.000 de metri pătrați și achiziționarea altor roboți de sudură

În ceea ce privește rezultatele economice, pentru anul 2017 Piroux Industrie România a înregistrat o cifră de afaceri de 21 de milioane de euro, iar pentru anul 2018 se estimează realizarea unei cifre de afaceri de 24 de milioane de euro. În cazul companiei CDP Access se așteaptă o mărire a cifrei de afaceri, pe fondul creșterii semnificative a pieței construcțiilor din țara noastră.