Plan de dezvoltare Neptun Olimp. Certion Property Developers are în plan dezvoltarea unor proiecte rezidențiale premium în zona Neptun-Olimp. Investiţia totală depășește 45 de milioane de euro, pe o perioadă de patru ani. Potrivit studiilor realizate de Certion, stațiunea are un mare potențial de a deveni nucleul regenerării mult dorite a litoralului românesc.
În prezent, pe litoral sunt mult prea puține unități de cazare de 4 și 5 stele, concentrate în zone aglomerate care adresează un segment mic din clienți și interesante numai pentru perioade limitate, nu pentru întregul an. Studiile arată și faptul că tendința globală, a achiziției de case de vacanță, se regăsește semnificativ și la nivelul publicului din România care, din ce în ce mai mult, optează pentru investiții în proprietăți de vacanță.
Plan de dezvoltare Neptun Olimp. Un nou pol al pieţei imobiliare
“Stațiunea Neptun-Olimp se configurează ca un nou pol al pieței imobiliare, pe segmentul de investiții și second home premium. Proiectele echipei Certion prin seria de facilități unice vor marca o etapă nouă în regenerarea si revitalizarea acestei zone. Valoarea cumulată a proiectelor Certion este de peste 45 de milioane de euro, iar prin ele vizăm nu doar construcția de locuințe, ci transformarea spațiului în acasă, cu un impact minim asupra mediului”, a precizat Cătălin Scripcaru, President & CEO Certion Property Developers.
Studiul Certion (realizat de MIA Marketing) arată un nivel de atractivitate de 68% al zonei Neptun Olimp, aceasta fiind în special apreciată:
- pentru că este liniștită și mai puțin aglomerată (88%)
- pentru că este potrivită pentru tot anul (80%)
- pentru vacanțe mai lungi (88%)
- pentru familii (79%)
Celelalte zone cercetate, Mamaia Năvodari și respectiv Vama Veche sunt percepute ca supra aglomerate (87%), prea scumpe (87%) cu servicii care lasă de dorit, în cazul Mamaia Năvodari. Vama Veche este considerată mai degrabă pentru week-end (57%), murdară (50%), dezvoltată haotic (34%).
Investiţii
Zona Neptun Olimp se află într-un parcurs de dezvoltare accelerată cu investiții directe de peste 700 milioane de euro până în 2025. Aceste planuri îmbunătăţesc perspectivele de regenerare a întregii zone.
“Avem șansa ca acum să participăm la dezvoltarea înțeleaptă a unui segment din litoral, care poate fi un catalizator pentru întreaga zonă și poate antrena degajarea locurilor supra-aglomerate, formarea unui pol premium de servicii și facilități, captarea unui public divers, inclusiv cel premium care, în acest moment, preferă să se deplaseze pentru vacanțe în afara țării”, subliniază Cătălin Scripcariu.
Citeşte şi Litoralul pentru Toţi 2021. Ofertele speciale anunţate de Federaţia Patronatelor din Turism