Stiri: Companii

Planuri dezvoltare UPL în România

Planurile de dezvoltare ale companiei UPL în România

03.08.2023

Planuri dezvoltare UPL în România. UPL (United Phosphorus Limited), furnizor global de produse și soluții sustenabile pentru agricultură, a anunțat planurile de dezvoltare ale companiei pe piața din România în raport cu obiectivele de sustenabilitate asumate la nivel global, în cadrul întâlnirii cu partenerii și colaboratorii, care s-a desfășurat în localitatea Singureni, județul Giurgiu.

Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă relaxată, în mijlocul unei păduri de 800 ha, parte a complexului Manor Singureni, acolo unde civilizația întâlnește natura sălbatică într-un mod sustenabil, acesta fiind și mesajul pe care UPL l-a transmis celor prezenți, fiind prima companie din industrie ce face pași concreți în acest sens.

La eveniment au fost prezenți atât conducerea UPL România, cât și reprezentanții UPL regionali din Europa de Nord, Centrală și de Est. De asemenea, printre invitații speciali ai evenimentului s-au numărat Dragoș-Costin Telehuz, Ministru Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ion Găman, Ministru Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Elena Tatomir, Director General, Direcția Generală Politici Agricole și Strategii din cadrul MADR, respectiv Petra Ochișor, Director, Direcția pentru Agricultură Județeană Giurgiu.

150 de invitați

Andreea Manolescu, Country Manager UPL România, a salutat prezența celor peste 150 de invitați la eveniment, alături de care compania s-a dezvoltat în ultimii ani, odată cu intrarea pe piața din România în anul 2018, prin achiziționarea Arysta LifeScience. După prezentarea unui scurt istoric al companiei, Andreea Manolescu a reafirmat angajamentul UPL pentru sustenabilitate și pentru crearea de oportunități în agribusiness-ul românesc, dar și ambiția de a-și consolida poziția de lider pe piața de biosoluții și biostimulatori.

“De-a lungul anilor, am construit împreună parteneriate frumoase și am devenit prieteni. Împreună cu dumneavoastră am găsit soluții, în ciuda factorilor neprevăzuți cu care ne-am confruntat. Ceea ce am făcut a fost să ne raportăm constant la ceea ce suntem, la valorile noastre umane, conștienți fiind că agricultura a fost și este baza societății umane. Astăzi, vă mulțumim că ne-ați fost alături în tot acest timp și ne bucurăm să vă prezentăm noutățile noastre în domeniul biosoluțiilor și biostimulatorilor. UPL este prima companie care s-a implicat activ în reducerea amprentei de carbon și face primul pas în alinierea la normele europene privind reducerea consumului de pesticide în agricultură.”, a afirmat Andreea Manolescu, Country Manager UPL România.

Planuri dezvoltare UPL în România. Lider mondial în biosoluții

UPL este lider mondial în biosoluții, iar scopul companiei nu este doar acela de a vinde produse, ci de a reimagina sustenabilitatea, a explicat Jeroen Voorbraak, Region Head, Europa de Nord, în cadrul întâlnirii.

“Când vorbim despre sustenabilitate în agricultură, ne raportăm atât la mediul înconjurător, cât și la asigurarea randamentului producției. Prin programul ProNutiva dezvoltat de compania noastră la nivel global, susținem practicile agriculturii sustenabile și integrăm componenta de protecție a plantelor, prin aplicarea de biosoluții, odată cu componenta de securitate a recoltelor și siguranță alimentară. ”, a declarat Jeroen Voorbraak.

Importanța strategică a României

Prezentă la eveniment, Eleonora Markova, Sub-Region Head, Europa Centrală și de Est, a subliniat importanța strategică a României din punct de vedere agricol, în condițiile în care țara noastră deține una dintre cele mai mari suprafețe agricole din regiune, și a afirmat faptul că, odată cu achiziția Arysta LifeScience, UPL a evoluat dinspre o companie orientată spre produse către oferirea de soluții. De asemenea, oficialul a explicat faptul că este important ca jucătorii din agribusiness să regândească agricultura, să fie aproape de natură, să răspundă nevoilor curente, dar și nevoilor aflate în stadiu incipient, apărute ca urmare a schimbărilor pe care le vedem în prezent.

“Misiunea noastră este să construim parteneriate puternice, punând sustenabilitatea în centrul tuturor activităților noastre. Timp de peste 20 ani am investit în portofoliul de biosoluții, iar în prezent îmbinăm soluțiile chimice cu soluțiile bio în cadrul conceptului ProNutiva. La nivel european se manifestă deja o tendință de utilizare a biosoluțiilor și biostimulatorilor, piața este în creștere. Fermierii au observat beneficiile acestora asupra culturilor și faptul că se combină bine cu produsele de protecție a plantelor. Dorim să demonstrăm această eficacitate și aici, în România.”, a afirmat Eleonora Markova.

Poziții cheie

În țara noastră, UPL deține un portofoliu integrat de produse atât brevetate, cât și post-brevetate, pentru o gamă variată de culturi de câmp și culturi horticole, produse de protecția plantelor, biosoluții, fertilizanți și soluții post-recoltare, inclusiv semințe.

“În prezent, deținem locul 5 pe piața de protecție a plantelor din România și suntem numărul 1 în biosoluții. Suntem lider în furnizarea de produse erbicide antigramineice, precum și pe segmentul de fungicide certificate bio, al adjuvanților și al produselor pentru condiționarea cerealelor depozitate. Totodată, UPL este singura companie ce deține insecticid autorizat pentru tratamentul semințelor de cereale păioase. Deținem de asemenea, o poziție cheie ca furnizor de produse pentru protecția plantelor la cultura viței de vie. Ocupăm o poziție fruntașă și pe piața de biostimulatori, 1 din 10 hectare fiind tratate cu biostimulatorii din portofoliul UPL.”, a declarat Mircea Purcărea, Director Comercial UPL România.

Planuri dezvoltare UPL în România.  Angajamentul pentru sustenabilitate

În ceea ce privește angajamentul pentru sustenabilitate, reprezentantul UPL a reiterat faptul că acesta este un concept care trebuie privit în ansamblu, de la fermier până la consumatorul final.

“Sustenabilitate înseamnă siguranță alimentară, înseamnă produse care reduc consumul de pesticide la hectar și care fac plantele mai rezistente și fortificate în lupta cu dăunătorii, înseamnă randament maxim și afaceri profitabile pentru fermieri și pentru partenerii noștri. UPL este cea mai pregătită companie pentru a face pasul spre sustenabilitate, deține fabrici și tehnologii performante și acoperă piețe importante în întreaga lume.”, a explicat Mircea Purcărea.

Citește și Importanța angajamentului salariaților în dezvoltarea unei companii