Stiri: Stiri

Plasamentele în materii prime, câștiguri nesigure

24.07.2013

Prognoza pe 12 luni pentru câștigurile din plasamente în materii prime a fost modificată de către „Goldman Sachs Group” sub categoria ”neutră” pentur acest tip de marfă. Instituția bancară susține că investițiile în aur vor avea pierderi, dar, vor exista câștiguri pentru cei care investesc în plasamente de metale de bază.

Indicele Standard & Poor GSCI Enhanced Commodity va aduce un profit de 0,1% în următoarele 12 luni, potrivit unui raport lansat săptămâna aceasta de banca americană. La data de 12 iunie, „Goldman Sachs” estima un câştig de 2,3% pentru acest indice, în 12 luni, notează Bursa.

„Perspectiva noastră actuală pentru câştigurile din materii prime este < extrem de benignă >, randamentele fiind aşteptate să fie plate în următoarele 12 luni”, notează autorii raportului „Goldman”, precizează instituția bancară, adăugând că metalele preţioase şi mărfurile agricole ar putea să le aducă investitorilor câştiguri în scădere cu 8 procente.

Potrivit băncii americane, tariful practicat pentru aur va scădea la 1.050 dolari uncia la finele lui 2014. În prezent, preţul metalului depăşeşte 1.330 de dolari uncia pe piaţa americană.

Sursă: Finanțiștii.ro