Stiri: Logistica

Investitii CFR Infrastructura

CFR Călători şi BCR implementează plata contactless pentru biletele de tren

23.08.2021

Plata contactless bilete de tren. CFR Călători şi BCR implementează de astăzi, 23 august 2021, plata contactless a biletului de călătorie pentru trenurile pe relaţia Bucureşti Nord – Aeroportul Henri Coandă. Astfel, în cadrul acţiunilor desfăşurate pentru creşterea gradului de digitalizare şi extinderea canalelor alternative de emitere a biletelor de tren, CFR Călători în colaborare cu Banca Comercială Română (BCR) implementează de luni, 23 august 2021, un proiect pilot prin care facilitează călătorilor plata biletelor direct în tren.

Plata contactless bilete de tren. Ruta Bucureşti Nord – Aeroport Henri Coandă

Pentru început, proiectul pilot cuprinde trenurile de pe ruta Bucureşti Nord – Aeroport Henri Coandă şi retur, unde călătorii au la dispoziţie terminale BCR contactless (Mastercard sau Visa), pentru plata biletului de călătorie prin orice tip de dispozitiv de plată:

  • card
  • telefon
  • ceas inteligent

Două tipuri de bilete

Dispozitivele permit în acest moment cumpărarea a două tipuri de bilete: pentru adulţi şi copii, respectiv bilete pentru categoriile de clienţi la care nu este necesară verificarea/reţinerea unor documente suplimentare.

Plata contactless bilete de tren. Preţuri

Preţul unei călătorii pe ruta Bucureşti Nord – Aeroport Henri Coandă este de:

  • 4 lei pentru un adult
  • 2 lei pentru un copil (cu vârsta între 5-10 ani)
  • călătoria este gratuită pentru copiii sub 5 ani.

Călătorii nu vor avea de plătit alte comisioane sau taxe bancare pentru plata contactless a călătoriei în tren, indiferent de cardul sau dispozitivul utilizat. Chitanţele care atestă că s-a plătit contravaloarea călătoriei se vor tipări individual, pentru fiecare client în parte.

Proiectul reprezintă o etapă a digitalizării şi automatizării proceselor interne comerciale ale CFR Călători, respectându-se totodată recomandările OMS privind reducerea plăţilor în numerar în contextul pandemiei de coronavirus.

Citeşte şi Investiţii CFR 2021: 22,1 milioane de lei pentru reparaţii