Stiri: Retail

Plata cu cardul in Piata Cibin din Sibiu

Prima piață din România în care poți să plătești cu cardul

15.06.2019

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 18 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2878

Piața Cibin din Sibiu a devenit prima din țara noastră unde plata pentru legume și fructe poate fi făcută și cu cardul bancar. Astfel, 30 de tarabe, inclusiv în hala de lactate, au fost dotate cu aparate POS. Acestea sunt operaționale de vineri, 14 iunie. Prima tranzacție cu cardul a fost înregistrată la ora 8.30.

Plata cu cardul în Piața Cibin din Sibiu. Cine a dezvoltat proiectul?

Proiectul este dezvoltat de Mastercard și Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR). Implementarea plății cu cardul în Piața Cibin s-a făcut în parteneriat cu Patria Bank. De asemenea, proiectul beneficiază de susținerea Primăriei Sibiu și a Regiunii Gastronomice Europene Sibiu 2019.

Dezvoltarea posibilității de plată cu cardul a venit după ce un studiu Mastercard a arătat că nouă din zece adulți care locuiesc la oraș dețin un card bancar și fac plăți cu cardul, în medie, de două ori pe săptămână.

Plata cu cardul în Piața Cibin din Sibiu. Ce spun reprezentanții Mastercard?

„Plata cu cardul, inclusiv la comercianții din piață, trebuie să fie o realitate și, totodată, o normalitate. Ne bucurăm să putem face acest lucru posibil în piața din Sibiu, mai ales că, odată cu introducerea de POS-uri în zone de comercianți care au fost până acum apanajul numerarului, consumatorii vor avea ocazia de a plăti ușor, rapid și în siguranță. Bineînțeles, ne dorim să extindem proiectul de implementare de POS-uri și către alte piețe din țară”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România.

Plata cu cardul în Piața Cibin din Sibiu. Un proiect-pilot

Plata cu cardul în Piața Cibin din Sibiu reprezintă un proiect-pilot. Acesta își propune alinierea comerțului la standardele europene Smart.

“Ne bucurăm să facem parte din acest proiect unic și-l dorim extins în toată țara. De peste 15 ani, suntem alături de producătorii agricoli pe care îi finanțăm și îi susținem să crească. Prin oferirea de POS-uri producătorilor agricoli, ne dorim să ducem mai departe proiectul „Banca la piață”, început anul trecut, și să extindem beneficiile către clienții persoane fizice”, a subliniat Codruț Nicolau, Director General Adjunct Patria Bank.

Plata cu cardul în Piața Cibin din Sibiu. 100 de tarabe cu POS-uri

Programul se va desfășura până în luna octombrie în Sibiu. Urmează ca numărul de tarabe dotate cu POS-uri să ajungă la o sută, pe parcursul verii.

Asociația Administratorilor de Piețe din România își propune să extindă plata cu cardul și în alte orașe. Per total, asociația cuprinde aproximativ 260 de piețe, cu peste 12.000 de tarabe. Acestea fac parte din 34 de administrații locale.

Citește și România, printre țările cu cele mai mari creșteri în sectorul de retail