Stiri: Sanatate

Plata drepturilor salariale pentru vaccinare

91 milioane de lei pentru plata drepturilor salariale ale personalului medical implicat în procesul de vaccinare

16.09.2021

Plata drepturilor salariale pentru vaccinare. Ministerul Sănătății a alocat peste 91 milioane de lei pentru plata drepturilor salariale ale personalului medical implicat în procesul de vaccinare. Ministerul Sănătății a transmis deschiderile de credite bugetare în sumă de 91 480 000 lei pentru a începe demersurile în vederea achitării salariilor restante din lunile mai, iunie, iulie 2021.

Ce spune ministrul Sănătăţii?

“În prezent se centralizează necesarul pentru luna august, astfel încât să putem plăti și salariile din această lună. Mulțumesc tuturor celor implicați în procesul de vaccinare. Apreciez efortul lor susținut și vreau să îi asigur de întreaga mea implicare în acest mandat interimar. Vaccinarea râmâne cea mai sigură metodă de prevenție eficientă împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

583 de centre de vaccinare

Ultimele date oficiale arată că, în data de 13 septembrie 2021 erau 583 de centre de vaccinare deschise pentru imunizarea populatiei . Acestea aveau 839 fluxuri organizate. Tot la această dată, au fost efectuate imunizări în ambulatoriile de specialitate din:

  • 149 spitale publice
  • 26 spitale private

Îăptămâna 6 – 13 septembrie 2021 au fost solicitate un număr de 46 echipe mobile pentru derularea procesului de vaccinare.

Citeşte şi Când se face a treia doză de vaccin anti-COVID-19?