Stiri: IT&C

Platforma de e-learning Academy Cube este disponibilă și în România

28.02.2014

Studenții și absolvenții din România vor avea acces la platforma online de training și recrutare Academy Cube, susținută de SAP AG, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie. Aceast proiect a fost dezvoltat cu scopul de a le oferi un cadru unic de învățare și formare în carieră.

De pe această platformă, tinerii pot afla despre diverse oportunități de lucru în companii din Europa și pot beneficia de training-uri avansate prin care să obțină competențe specifice, extrem de utile pentru un nou loc de muncă.

La ora actuală, informațiile prezentate în cadrul platformei sunt disponibile în engleză și spaniolă.

„Din păcate, în prezent, mulți studenți sau tineri care au absolvit o facultate întâmpină dificultăți în găsirea unui loc de muncă, fie din cauza lipsei de experiență, fie pentru că nu au dobândit anumite competențe profesionale. Obiectivul platformei Academy Cube este tocmai acela de a facilita accesul tinerilor profesioniști din domeniul IT&C la locuri de muncă potrivite specializării lor, iar SAP sprijină cu mândrie această inițiativă”, a declarat Valentin Tomșa, directorul general al SAP România.

Academy Cube se adresează în primul rând studenților, absolvenților și tinerilor aflați la început de carieră din domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM), însă se pot înscrie în platformă și cei care au studiat în alte domenii, dar au nevoie de cunoștințe suplimentare despre IT.

SAP se așteaptă ca, până la finele acestui an, aproximativ 200 de tineri din România să se înscrie în platformă și să beneficieze de training-urile și oportunitățile oferite de aceasta.